130 let
David Pastrňák se raduje z jubilejního třicátého gólu v sezóně.

David Pastrňák se raduje z jubilejního třicátého gólu v sezóně. | foto: Reuters

Pastrňák dal třicátý gól v sezoně, Boston přesto prohrál. Kubalík třikrát asistoval

Sport
  •   7:37
New York - Útočník David Pastrňák dal v NHL jediný gól Bostonu, který doma podlehl Columbusu 1:2 v prodloužení. Chicagu nestačily tři asistence Dominika Kubalíka ani branka Davida Kämpfa a prohrálo ve Vancouveru 5:7. Tomáš Hertl pomohl gólem k výhře San Jose 3:2 v prodloužení na ledě Pittsburghu. Skóroval i Filip Chytil, který s New Yorkem Rangers prohrál v Calgary 3:4.

Pastrňák otevřel ve 32. minutě skóre v přesilové hře, kdy se střelou bez přípravy trefil přesně zpoza levého kruhu. Nejlepší střelec soutěže si připsal už třicátou trefu v sezoně a bodoval podeváté v řadě (4+10).

Simon krásnou akcí pomohl v NHL gólem k výhře Pittsburghu nad Ottawou

Columbus vyrovnal v úvodu třetí třetiny a v prodloužení rozhodl o jeho výhře Pierre-Luc Dubois v čase 60:52. Vítězné akci předcházela šance Pastrňáka, kterou mu připravil David Krejčí. Následně získal puk za brankou Seth Jones, elegantně se vyhnul oběma českým útočníkům a v přečíslení dva na jednoho přihrál Duboisovi.

Kubalík ve své premiérové sezoně dokazuje, že je především střelcem. Na kontě měl před utkáním více gólů než přihrávek (11+7), ale ve Vancouveru si připsal díky asistencím první tříbodový večer v NHL. Český útočník nejdříve přihrál na gól Connoru Murphymu, který z pravého kruhu vyrovnal na 1:1. Chicago na začátku druhé třetině opět prohrávalo, ale ještě před polovinou zápasu vedlo 4:2.

Obrat odstartoval trefou z mezikruží Kämpf. U čtvrté branky se po Kubalíkově přihrávce prosadil kapitán Jonathan Toews, jehož nahození od mantinelu si srazil do vlastní sítě Quinn Hughes. Vancouver třemi zásahy otočil skóre, ale Kubalík v přečíslení dva na jednoho posunul puk Patricku Kaneovi a v 54. minutě bylo opět vyrovnáno. O chvíli později ale strhl Adam Gaudette opět vedení na stranu domácích a jejich výhru zpečetil při hře bez brankáře Bo Horvat.

Hertl vstřelil úvodní gól zápasu, když ve třetí minutě usměrnil v předbrankovém prostoru prudkou přihrávku za záda Tristana Jarryho. Pittsburgh vyrovnal na 1:1 a 2:2 po trefách Patrica Hörnqvista, ale v prodloužení zařídil vítězství San Jose Brent Burns v přesilové hře.

Autor: ČTK