Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Potřetí za sebou. Gulaš ovládl Hokejistu sezony, nejlepším trenérem byl vyhlášen Augusta

Milan Gulaš z Plzně. foto: ČTK

Praha - Hokejistou sezony je potřetí za sebou Milan Gulaš. Čtyřiatřicetiletý útočník Plzně byl opět nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem extraligy, zároveň získal ocenění jako nejčastěji vyhlášený nejlepší hráč utkání.
  22:21aktualizováno  1. května 0:15

Anketu Hokejista sezony, která je vyhlašována od sezony 1995/96, dokázal před Gulašem vyhrát třikrát po sobě pouze Jiří Dopita, jenž má ve sbírce rekordní čtyři prvenství. Dopita uspěl v ročnících 1996/97, 1997/98, 1998/99 a 2000/01.

Gulaš prožil další skvělou sezonu. Plzni pomohl k pátému místu v základní části 76 body v 52 zápasech, v nichž nastřílel 35 gólů a přidal 41 asistencí.

„Tahle individuální ocenění jsou moc příjemná a pohladí po té hokejové duši, ale já se budu zase opakovat, když řeknu, že jsou ve sportu přednější věci, a v tom kolektivním sportu zvlášť. Ohromně si toho však vážím, že jsem měl opět možnost získat tuhle cenu. A hřeje mě u srdíčka, že se mi podařilo vyhrát potřetí za sebou,“ řekl Gulaš v rozhovoru pro Českou televizi.

Nejlepším trenérem se v anketě vyhlašované ČTK stal Patrik Augusta, který s Libercem získal Prezidentský pohár pro nejlepší tým základní části. „Děkujeme za tým a samozřejmě i já za to individuální ocoenění, i když nepatří jen mně, ale spoustě lidí,“ prohlásil padesátiletý bývalý útočník.

„Na to, aby ho člověk získal, je třeba, aby si sedla spousta faktorů: od skvělé rodiny, která mě tak podporuje, přes to, že mohu být součástí tak výborného klubu, a také díky realizačnímu týmu a skvělým profesionálům, kterými jsem obklopený,“ prohlásil Augusta.

„V neposlední řadě musím poděkovat hráčům, protože trenér bez hráčů není nic. A já jsem měl to štěstí, že jsem měl skvělý tým se skvělými hráči. Doufám, že si tu sezonu užili stejně jako já,“ dodal Augusta.

Nejlepším gólmanem byl zvolen jeden z Augustových svěřenců Dominik Hrachovina, nejlepším obráncem Brady Austin z Kladna, které sestoupilo. Nově udělovanou cenu za oddanost hokeji získal další liberecký hráč Jiří Průžek. Teprve jednadvacetiletý útočník se potýkal s rakovinovým nádorem na varleti.

Čtyři ceny putovaly také do Brna. Nejlepším nováčkem i nejlepším juniorem DHL Superpoháru byl vyhlášen Stanislav Svozil. Zlatá helma Sencor za nejlepší akci připadla Petru Holíkovi, vítězem Radegast indexu je další člen Komety Michal Gulaši. Nejlepším rozhodčím se stal Robin Šír.

Kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru nebylo možné předat ceny na galavečeru za účasti diváků. Organizátoři proto vyhlásili vítěze ve spolupráci s Českou televizí během pořadu, který byl natočen v Síni slávy českého hokeje v Praze. Kvůli pandemii byla extraliga přerušena krátce po začátku předkola play off a později předčasně ukončena. 

Milan Gulaš z Plzně.
Milan Gulaš z Plzně s týmem se raduje z gólu.

Anketa Tipsport extraligy ledního hokeje Hokejista sezony 2019/20:
Hokejista sezony (vyhlašují BPA a Hráčská asociace CAIHP): Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň).
Nejlepší trenér (ČTK): Patrik Augusta (Bílí Tygři Liberec).
Nejlepší brankář (Právo): Dominik Hrachovina (Bílí Tygři Liberec).
Nejlepší obránce (Blesk): Brady Austin (Rytíři Kladno).
Nejlepší střelec (Deník Sport): Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň).
Nejproduktivnější hráč základní části (Škoda Auto): Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň).
Nejlepší hráč utkání (Kaufland): Milan Gulaš (HC Škoda Plzeň).
Nejlepší nováček (Česká televize): Stanislav Svozil (HC Kometa Brno).
Zlatá helma Sencor za nejlepší akci (Sencor): Petr Holík (HC Kometa Brno).
Vítěz Radegast indexu (Radegast): Michal Gulaši (HC Kometa Brno).
Cena za oddanost hokeji (O2 TV): Jiří Průžek (Bílí Tygři Liberec).
Nejlepší junior DHL Superpoháru (Český hokej): Stanislav Svozil (HC Kometa Brno).
Nejlepší rozhodčí (Český hokej): Robin Šír.
Pohár prezidenta ČSLH - vítěz základní části (Tipsport): Bílí Tygři Liberec.
Vítěz první ligy (Chance): ČEZ Motor České Budějovice.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...