130 let
Rakousko - Švédsko.

Rakousko - Švédsko. | foto: ČTK

Při zápasech MS v Košicích byly posunuté branky

Sport
  •   19:30
KOŠICE - V košické hale pro hokejové mistrovství světa byla při nedělních zápasech špatně vyměřena brankoviště. Mezinárodní federaci IIHF na to upozornilo vedení francouzského týmu, který v neděli utrpěl debakl 1:9 od Kanady. Pořadatelé v noci na pondělí posunuté branky převrtali podle pravidel, výsledky zápasů zůstanou v platnosti.

Podle serveru hokej.sk upozornili Francouzi na tuto nesrovnalost v neděli před polednem, ale vzhledem k plánovanému rozpisu tréninků i zápasů šampionátu se s vzniklou situací už nedalo nic dělat. Všechny čtyři zainteresované výpravy, tedy i Švýcarsko a Bělorusko, o posunutých brankách věděly a tento fakt přijaly bez protestů.

Brankoviště i s brankami byla v jednom případě vychýlena o tři centimetry a ve druhém o sedm centimetrů od středové osy. Díry do betonového podkladu byly vyměřené správně, ale po vytvoření ledu došlo při navrtání děr pro brankové kolíky k chybě. Během noci na pondělí pořadatelé vše v košické Steel areně napravili.

České reprezentace se problém netýkal, neboť ta má základnu v Bratislavě a tamní Orange areně. Tam se hrají skupiny A a D, v Košicích probíhají skupiny B a C.

Autoři: ČTK, Tomáš Vrábel