Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Půjdu do toho z voleje, hlásí Eliáš

Sport

  12:12
QUÉBECK - Na posledním tréninku před klíčovou čtvrtfinálovou bitvou ještě Patrik Eliáš chyběl. Ale nejlepší český útočník na mistrovství světa v Kanadě by dnes proti Švédsku měl hrát. "Na devadesát procent nastoupím. Půjdu do toho z voleje,“ pokýval hlavou dvaatřicetiletý Eliáš.

Eliáš je velkou zbraní Čechů. foto: ČTK


Trápil ho naražený sval z nedělního zápasu proti Švédům. Utkání nedohrál. Včerejší hodinový trénink vynechal střelec šesti gólů na šampionátu na radu fyzioterapeuta Pavla Koláře. "Abych to nepokoušel. Šel jsem na kolo a tam to bylo v pořádku,“ vysvětloval.


Eliáš v zápase proti Švédům vjel prudce do soupeřovy brány a bolestivě si narazil stehenní sval o kameru, která je v brance. "Byla to hloupá náhoda. Ale ty kamery by měli dělat menší,“ myslel si Eliáš. V první chvíli to s ním nevypadalo dobře, jeho tvář křivila bolest. "Ale kdyby to bylo v čudu, tak to bych poznal,“ tvrdil Eliáš. "Zasáhlo to i nerv. Když jsem natáhl nohu, tak mě chytaly křeče.“


Během pondělí a úterý se třebíčský rodák ocitl v péči lékařského týmu. Kurýrovali ho zábaly, ledem, masážemi i elektrickým výbojem. "Narazil jsem si trochu i šlachu. Ještě tam občas trochu vystřeluje bolest, ale je to lepší den ode dne,“ prohlásil Eliáš.
Na čtvrtfinálový duel se Švédy se těší. Vždyť Henriku Lundqvistovi nasázel během kariéry v play off NHL v devíti zápasech devět gólů. Překonal ho i v nedělním zápase na MS ve skupině. "Je potřeba ho vyvést z míry, hodně mu clonit a kolikrát je nepřipravený na střelu z rohů. To nečeká,“ podával návod Eliáš.

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...