Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

NHL: Rutta, Kempný i Kämpf podpořili výhru Chicaga. Vrbata dal gól

Sport

  7:17
NEW YORK - Hokejisté Chicaga rozdrtili v úterním utkání NHL i díky brance Jana Rutty Ottawu 8:2. Jednoznačnou výhru podpořili asistencí také Michal Kempný a David Kämpf. Radim Vrbata nastoupil v sestavě Floridy poprvé od vánočních svátků a jednou trefou přispěl k vítězství týmu 7:4 na ledě St. Louis. V dresu poražených si připsal přihrávku Vladimír Sobotka.

Radim Vrbata (vlevo) během zápasu Florida Panthers proti St. Louis Blues. foto: ČTK

V Ottawě měly první dvě branky utkání českou stopu. Nejdříve Kempného střelu od modré čáry zblokovali domácí hráči do mezikruží k Richardu Pánikovi, který v 19. minutě otevřel skóre. V prostřední části poté zaznamenal třetí bod v soutěži Kämpf, když přihrál při přechodu do útoku na pravou stranu Patricku Kaneovi, který našel v levém kruhu skórujícího Patricka Sharpa.

Výsledky NHL

Buffalo - Winnipeg 4:7, Washington - Vancouver 3:1, Ottawa - Chicago 2:8, Minnesota - Calgary 2:3 v prodl., St. Louis - Florida 4:7, Nashville - Edmonton 2:1, Tampa Bay - Carolina 5:4

Chicago nasázelo ve druhé třetině celkem pět branek a úspěšnou pasáž završil čtvrtou trefou sezony Rutta. Český obránce v přesilové hře střelou z levého kruhu bez přípravy zvyšoval na 6:2. Konečnou podobu výsledku stanovil v posledním dějství Kane, který v zápase vstřelil gól a na další čtyři přihrál.

St. Louis vedlo 2:0 a 3:2, ale Radim Vrbata gólem z dorážky odstartoval obrat Floridy, která v rozmezí 33. až 37. minuty otočila skóre na 5:3. Mladoboleslavský rodák, který chyběl týmu od 23. prosince kvůli nemoci, vstřelil pátý gól v sezoně. Blues ještě ve třetí třetině jednou snížili, když skvělou přihrávku Sobotky zpoza branky využil Tage Thompson. Více branek ale domácí nepřidali.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...