Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Startují boje o Stanley cup

Sport

  9:55
NEW YORK - Po nedělním konci základní části hokejové NHL startují už dnes čtyřmi zápasy boje o Stanleyův pohár.

Boj o pohár lorda Sanleyho začíná. foto: AFP

 

Ve čtvrtfinále Východní konference rozehrají své série New Jersey s New Yorkem Rangers a Pittsburgh s Ottawou, v Západní konferenci vypuknou boje San Jose s Calgary a Minnesoty s Coloradem. O den později začne na východě klání Montrealu s Bostonem a na západě Detroitu s Nashvillem a Anaheimu s Dallasem. Úvodní buly mezi Washingtonem a Philadelphií bude vhozeno až v pátek.

Dvojice pro 1. kolo

Východní konference:
    Pittsburgh - Ottawa,

New Jersey - New York Rangers,
Montreal - Boston,  

 Washington - Philadelphia

 

Západní konference:
    San Jose - Calgary,

Minnesota - Colorado, 
    Detroit - Nashville,

Anaheim - Dallas.

.


Největší české zastoupení bude se sedmi hráči v duelu New Jersey s Rangers. Barvy Devils hájí Patrik Eliáš s Karlem Rachůnkem, Jezdce vede kapitán Jaromír Jágr, který má v týmu Martina Straku, Petra Průchu, Michala Rozsívala a Marka Malíka. O jednoho Čecha méně je v sérii Detroitu s Nashvillem. V týmu vítěze základní části Red Wings jsou Dominik Hašek s Jiřím Hudlerem a za Predators nastupuje kvarteto Martin Erat, Jan Hlaváč, Radek Bonk a Marek Židlický.


Čtyři čeští hokejisté se objeví v souboji Montrealu s Bostonem. Oporami Canadiens jsou Tomáš Plekanec s Romanem Hamrlíkem a v sestavě Bruins jsou mladíci David Krejčí s Vladimírem Sobotkou. Minnesota s Martinem Škoulou vyzve Colorado s Milanem Hejdukem a na svou šanci v základní sestavě Avalanche bude čekat i Jaroslav Hlinka. Washington s Tomášem Fleischmannem vyzve Philadelphii s Václavem Prospalem a Jaroslavem Modrým.


Za San Jose nastupuje Milan Michálek a v kádru je i další útočník Tomáš Plíhal, v Calgary žádný český hokejista nepůsobí. V duelu Pittsburghu s Ottawou se představí útočník Penguins Petr Sýkora. Pouze v sérii Anaheimu s Dallasem nemá český hokej zastoupení.


První kolo Stanleyova poháru skončí nejpozději 22. dubna a budou jej sledovat pozorně i reprezentační trenéři, protože mistrovství světa v kanadských městech Quebeku a Halifaxu začíná až 2. května.

Autor: