Úterý 14. května 2024, svátek má Bonifác
130 let

Lidovky.cz

Systém? Ať se hraje jako kdysi: každý s každým

Sport

  15:04
PRAHA - Rád bych řekl pár slov o systému mistrovství světa. Je evidentní, že každý rok se zkouší něco nového a pro mě je docela složité tyhle věci hodnotit. Jistě, není správné, že ani ve čtvrtfinále nemůžeme "ochutnat“ týmy z druhé osmifinálové skupiny, tedy Kanadu, USA nebo Finsko.

Jiří Šlégr pro LN. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

Asi by to mělo být víc proložený, to je teda fakt.

Jenže já si stejně myslím, že by se mělo hrát systémem každý s každým. Jako kdysi. Jistě, leckdo může namítnout, že tím pádem zmizí napětí play off, Jenže systém, o němž mluvím, je nejspravedlivější, protože ve čtvrtfinále play off se může stát, že tomu nejlepšímu jeden zápas nesedne, a rázem jede domů. A naopak. Kdosi jiný se třeba i z posledního místa může prodrat do semifinále. Ať si hezky každý nasbírá co nejvíc bodů a pak nechť ho vyhlásí mistrem světa.

Jistě, i já si vzpomínám na doby, kdy Rusáci měli titul mistrů světa jistý třeba už dva zápasy před koncem. Ano, dramatičnost soutěže se možná v závěrečných dnech vytrácela. Jenže v současnosti nikdo tak výrazně nad ostatními nedominuje.

Ale co, já jsem hlavně hrozně velkej vlastenec a moc našim klukům fandím. Každý jejich úspěch náš hokej kamsi posouvá. Lidi pak žijou jejich úspěchy, celá republika je vzhůru a také spousta firem ekonomicky hokeji pomáhá. Takže si samozřejmě přeju, aby to kluci celé vyhráli. To by tedy byla bomba!

Autoři:
Témata: Finsko, Kanada, USA

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...