• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Jiří Šlégr pro LN.

Jiří Šlégr pro LN. | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Systém? Ať se hraje jako kdysi: každý s každým

Sport
  •   15:04
PRAHA - Rád bych řekl pár slov o systému mistrovství světa. Je evidentní, že každý rok se zkouší něco nového a pro mě je docela složité tyhle věci hodnotit. Jistě, není správné, že ani ve čtvrtfinále nemůžeme "ochutnat“ týmy z druhé osmifinálové skupiny, tedy Kanadu, USA nebo Finsko.

Asi by to mělo být víc proložený, to je teda fakt.

Jenže já si stejně myslím, že by se mělo hrát systémem každý s každým. Jako kdysi. Jistě, leckdo může namítnout, že tím pádem zmizí napětí play off, Jenže systém, o němž mluvím, je nejspravedlivější, protože ve čtvrtfinále play off se může stát, že tomu nejlepšímu jeden zápas nesedne, a rázem jede domů. A naopak. Kdosi jiný se třeba i z posledního místa může prodrat do semifinále. Ať si hezky každý nasbírá co nejvíc bodů a pak nechť ho vyhlásí mistrem světa.

Jistě, i já si vzpomínám na doby, kdy Rusáci měli titul mistrů světa jistý třeba už dva zápasy před koncem. Ano, dramatičnost soutěže se možná v závěrečných dnech vytrácela. Jenže v současnosti nikdo tak výrazně nad ostatními nedominuje.

Ale co, já jsem hlavně hrozně velkej vlastenec a moc našim klukům fandím. Každý jejich úspěch náš hokej kamsi posouvá. Lidi pak žijou jejich úspěchy, celá republika je vzhůru a také spousta firem ekonomicky hokeji pomáhá. Takže si samozřejmě přeju, aby to kluci celé vyhráli. To by tedy byla bomba!

Autoři: Lidové noviny
Témata: Finsko, Kanada, USA