Neděle 16. června 2024, svátek má Zbyněk
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Změny na čtvrtfinále, či lest? Pastrňák netrénoval s Červenkou, ale Palátem

Čeští hokejisté se připravují na čtvrtfinále mistrovství světa. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Čeští hokejisté se během volného dne mistrovství světa chystali na čtvrtfinálové střetnutí se Spojenými státy. Pro středeční trénink pozměnil kouč Radim Rulík složení formací, v té elitní piloval souhru s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou nově Ondřej Palát. Kapitán Roman Červenka se posunul do druhé lajny.
  12:30aktualizováno  13:40

Trenéři se rozhodli vrátit k fungující spolupráci Červenky s Lukášem Sedlákem a Ondřejem Kašem. Třetí a čtvrtá formace zůstaly beze změny.

Sestava by podle tréninku mohla vypadat takto – zleva od levého křídla:

Palát - Zacha - Pastrňák
Červenka - Sedlák - Kaše
Kubalík - Kämpf - Nečas
Beránek - Tomášek - Flek

Asistent trenéra Tomáš Plekanec nicméně nepotvrdil, že v takovém složení Češi proti Američanům nastoupí, tréninkem se mohli snažit zmást zvědavé oči soupeře: „Nějaké malé změny tam jsou, ale uvidíme. Nějak začneme a budeme na to reagovat podle průběhu zápasu.“

„Už jsem říkal, Palič je zkušený hráč, na Světovém poháru jsme spolu kdysi trénovali,“ neměl problém s případnou změnou parťáka Pastrňák, který na rozhovor přišel v tričku se lví hlavou upraveném kvůli vedru v hale na tílko.

Ostatně už v pondělí to vypadalo, že proti Kanadě nastoupí s Pastrňákem a Zachou právě Palát, který trénoval v útoku pouze s náhradníky. Nakonec se tak ale nestalo a trenéři zkusili spojení Pastrňáka s Červenkou. To před dvěma lety vedlo k bronzu

„Bude to rychlý zápas, podobný utkání s Kanadou. Američané rychle otáčejí puky, dobře bruslí, dobře hrají v tom svém systému a všichni přesně vědí, co mají dělat,“ řekl Plekanec.

Postoupí čeští hokejisté přes Američany do semifinále MS?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 29. května 2024. Anketa je uzavřena.

Ano8477
Ne4172

Hokejisté zkoušeli také přesilové hry včetně varianty pro prodloužení čtyři na tři, v níž Češi v úterý proti Kanadě inkasovali rozhodující gól.

Klasické početní výhody se ladily ve složení:

1. Špaček, Pastrňák, Zacha, Červenka a Kaše
2. Kundrátek, Nečas, Kubalík, Palát a Sedlák

„Proti Američanům nás čeká něco podobného jako s Kanadou,“ řekl obránce Michal Kempný.

A dodal: „Všichni se na to těšíme. Hrajeme doma, arena bude napráskaná a já týmu věřím. Co nejméně času musíme trávit v obranné třetině, potřebujeme lépe přistupovat k hráčům soupeře a lépe dávat puky od hokejky.“

Pokud se nestane nic nečekaného, do čtvrtfinále proti Američanům by měl v bráně nastoupit Lukáš Dostál, jemuž trenéři ve skupině věřili v pěti utkáních, zatímco Petr Mrázek dostal dva duely.

Podívejte se, co ke čtvrtfinálovému duelu Česko vs. USA řekli Petr Čech, Libor Zábranský a Radek Smoleňák v pořadu Bomby na ledu:

Autoři: ,

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...