Pátek 14. června 2024, svátek má Roland
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Na Kanadu už s Pastrňákem i Zachou. S kým nastoupí? Nabízí se Červenka

David Pastrňák (vlevo), Roman Červenka a Pavel Zacha se radí na tréninku české hokejové reprezentace. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Se spoustou úsměvů, srandiček, zábavných her a především už také s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou absolvoval národní tým dopolední rozbruslení před posledním skupinovým zápasem na hokejovém šampionátu s Kanadou. Některé další opory ovšem chyběly, sestavu tak lze pouze odhadovat. Existuje jen titěrná nápověda.
  9:51aktualizováno  10:26

Už tradičně nechtěl asistent trenéra Jiří Kalous prozradit, jak by mohlo vypadat rozestavení na duel proti Kanadě.

V něm se očekávají změny. Formace logicky rozhází příjezd Pastrňáka se Zachou, kteří se k týmu sice připojili už v pondělí, na led se ovšem dostali až v úterý dopoledne.

„Cítí se dobře, byli na tréninku. Takže by měli nastoupit,“ řekl Kalous novinářům.

Dobrovolného rozbruslení se zúčastnilo dvanáct hráčů a brankáři Lukáš Dostál s Karlem Vejmelkou. Na žádná cvičení v kompletních formací nedošlo, proto zůstává nejasné, s kým čerstvé posily ze zámoří nastoupí. Kalous alespoň přiznal, že koučové nehodlají dvojici trhat.

„Měli jsme připravené dvě varianty, řešili jsme i po rozhovorech s hráči, k čemu se přikloníme. Sestavu se dozvíte hodinu před zápasem. Ale oni dva budou hrát spolu,“ uvedl.

Když začali hráči odcházet zpět do kabiny, na kruhu pro vhazování se dali do řeči Pastrňák, Zacha a Roman Červenka. Mluvili spolu několik minut, kapitán často ukazoval rukou na různé prostory na ledě, jako by si vysvětlovali dané herní situace.

Že by právě Červenka doplnil duo z Bostonu?

„To já nevím,“ zamlžil Kalous s úsměvem.

„Je to jedna z variant, nebudu to zastírat. Je možné, že se o něčem bavili. Měli by nastoupit spolu v přesilovce, to už můžu říct,“ odklonil.

Ještě než trenéři svolali svěřence k prvnímu cvičení, Tomáš Kundrátek zásoboval Dominika Kubalíka několika nahrávkami na střelu z první. Výsledek? Každý puk skončil v síti!

Na ledě se ukázali kromě bostonských posil Pastrňáka se Zachou ještě již zmínění Kubalík, Kundrátek, Červenka a také Daniel Voženílek, kteří oblékli bílé dresy.

V červených se proháněla šestice Matěj Stránský, Ondřej Beránek, Jakub Flek, Jáchym Kondelík, Michal Kempný a David Špaček.

Chyběli tedy Ondřej Palát, Martin Nečas, David Tomášek, Lukáš Sedlák, Ondřej Kaše, Radko Gudas, Jakub Krejčík, Jan Rutta a Lukáš Hájek.

Kdo bude hrát ve formaci s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou?

celkem hlasů: 3300

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pondělí 27. května 2024. Anketa je uzavřena.

Ondřej Palát1984
Roman Červenka765
Martin Nečas309
Nevím181
Někdo jiný61
Autor: