Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vaněček vychytal výhru Washingtonu, Hertl a Nosek asistovali

Brankář Washingtonu Vítek Vaněček kryl v zápase s New York Rangers 32 střel, dovedl Capitals k výhře 2:1 a byl vyhlášen první hvězdou duelu. foto: Reuters

New York - Brankář Washingtonu Vítek Vaněček kryl v zápase s New York Rangers 32 střel, dovedl Capitals k výhře 2:1 a byl vyhlášen první hvězdou duelu. Útočníci Tomáš Nosek s Tomášem Hertlem v pátečním programu NHL asistovali. Nosek se podílel na výhře Vegas 4:2 v Los Angeles a Hertl pomohl San Jose k zisku bodu ze zápasu se St. Louis. Sharks prohráli 1:2 po samostatných nájezdech.
  7:14

Krejčí dosáhl na 700 bodů v NHL, s Pastrňákem dotlačili Boston k výhře nad Buffalem

Rangers vstoupili do utkání ve Washingtonu aktivněji a v 17. minutě otevřeli skóre, když Vaněčka překonal v přesilové hře Artěmij Panarin. Ruský střelec využil přihrávky Ryana Stromea a se štěstím prostřelil českého brankáře. Washington zvrátil vývoj duelu ve třetí části. V předbrankovém prostoru se dvakrát nejlépe zorientoval Alexandr Ovečkin a zařídil svému týmu dva body.

VIDEO: Brankář Vladař při premiéře v NHL zářil, gólem pomohl k výhře i Pastrňák

Tomáš Hertl v 36. minutě rozjel akci, na jejímž konci byl Ryan Donato a vstřelil první branku duelu mezi San Jose a St. Louis. Blues srovnali ve třetí části, kdy Kyle Clifford nastřelil koleno Tylera Bozaka, od kterého se odrazil kotouč do branky. Ve třetí sérii nájezdů pak rozhodl Vladimir Tarasenko forhendovým blafákem o bodu navíc pro St. Louis.

Hráči Vegas porazili Los Angeles 4:2 a vyhráli pátý duel v řadě. Golden Knights se 43 body vládnou Západní divizi a ztrácí jediný bod na nejlepší celky soutěže Washington a Tampu Bay.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...