Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Česká nádhera v NHL. Vrána kličkou á la Dacjuk ‚zesměšnil‘ Slováka Haláka

Sport

  14:50
Boston - Dva nejlepší čeští střelci v tomto ročníku NHL David Pastrňák a Jakub Vrána se utkali v sobotu večer ve vzájemném duelu mezi Bostonem a Washingtonem. Z výhry 3:2 po samostatných nájezdech se radoval Vránův klub, na čemž měl hlavní podíl právě Vrána, který v nájezdech vstřelil vítěznou branku. A jakou.

Jakub Vrána (uprostřed) v objetí Alexandra Ovečkina (vlevo) a Jevgenije Kuzněcova. foto: ČTK

VIDEO: Kubalík a Kämpf pomohli góly výhře Chicaga, Vrána předvedl nájezd snů

Zatímco v základní hrací době se posedmnácté v sezoně prosadil nejlepší střelec soutěže Pastrňák, když se ve 24. minutě po kombinaci s dalším Čechem Davidem Krejčím a Charliem McAvoyem trefil z velkého úhlu pod horní tyčku.

Dlouho se zdálo, že půjde o gól vítězný, jenže Washington v power-play v čase 59:01 vyrovnal zásluhou T.J. Oshieho.

Prohru Washingtonu pak po trefě bostonského Charlieho Coyla odvrátil ve třetí sérii nájezdů Nicklas Bäckström a pak přišla v páté sérii Vránova chvíle.

Zatímco Pastrňák ani Krejčí svůj nájezd neproměnili, Vrána zvolil kličku, kterou měl vypilovanou k dokonalosti někdejší dlouholetý útočník Detroitu Pavel Dacjuk.

Naznačil kličku do forhendu, na níž slovenský gólman Bostonu Jaroslav Halák zareagoval, puk si stáhl pod sebe do bekhendové strany a forhendem snadno přehodil Halákův beton. Velmi tím rozvášnil televizního komentátora. 

„Měli jsme v zápase hodně šancí, ale domácí brankář Halák předváděl skvělé zákroky, takže jsme šťastní, že máme dva body. Máme hodně dobrých hráčů na samostatné nájezdy a já je dobře sleduju a učím se od nich,“ uvedl Vrána.

„Měl jsem šanci vidět, jak brankář reaguje na předchozí pokusy. A také jsem toho využil,“ okomentoval svůj povedený kousek.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!