Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Finále NHL aneb Co jste ještě neviděli

Sport

  10:00
PRAHA - Není slavnější hokejová trofej. Není trofej, kterou by za oceánem více respektovali a které by si více cenili. Podívejte se ve vybraných videích z oficiálního serveru zámořské hokejové ligy nhl.com jak dokráčel Boston k prvnímu Stanley Cupu po devětatřiceti letech, jak hráči v čele s kapitánem Zdenem Chárou slavili na ledě, ale i na další nezapomenutelné momenty sedmého finálové duelu mezi Vancouverem a Bostonem (0:4).

Vancouver - Boston (takhle se pije z Poháru). foto: Reuters

Závěrečných dvacet vteřin sedmého finále v Rogers Aréně se již hráči Bostonu jen těžko drželi na střídačce a na led skočili slavit ještě před koncem hrací doby. Gólman Thomas tak v posledních desetinách musel "chytat" kromě spoluhráčů také ještě kotouč vystřelený jedním z beků Vancouveru.

I přes obrovské zklamání hráči Vancouveru poděkovali svým fanouškům, kteří poslední minuty zápasu děkovali hokejistům potleskem ve stoje.

Poslední podávání rukou v sezoně...

Parádní kousek Brada Marchanda a jeho branka na 2:0 definitivně zlomila odpor Vancouveru.

A nyní vše v jednom videu - momenty i předávání ocenění včetně Stanley Cupu.

Atmosféra před zápasem v Rogers Aréně ve Vancouveru byla úchvatná, při hymně Kanady musel běhat mráz po zádech i od televizních obrazovek.

Spoluhráče z Bostonu přijel podpořit i zraněný Nathan Horton...

...Stejně se zachoval i se zlomeným obratlem hráč Mayson Raymond, útočník Vancouveru.

A ještě jednou Nathan Horton. Zraněný útočník Bostonu polil před zápasem led v Rogers Aréně vodou dovezenou z Bostonu a pověrčivost se vyplatila. Boston zlomil finálové prokletí a díky vítězství (prvnímu a jedinému ve finále) z ledu soupeře vyhrál celou sérii 4:3 na zápasy.

Co se dělo v kabině Bostonu již nepotřebuje slova.

Kabina Bostonu ještě jednou...

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...