Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Gól, jaký svět neviděl. Rozhodčí v 1. lize uznali gól, který neprošel brankou

Sport

  10:45
PŘEROV - Druhou nejvyšší tuzemskou hokejovou soutěž hrají profesionálové, je mezi nimi spousta extraligových vítězů i reprezentantů. Fanoušek by tak čekal, že profesionální výkony budou v Chance lize předvádět i sudí. Co však předvedli ve středečním duelu 26. kola mezi Přerovem a Litoměřicemi (4:2), z toho zůstává rozum stát. Uznali gól, aniž by puk prošel brankou.

(ilustrační snímek) foto: hcsparta.cz

Děkuji fandům, kteří nám ani nepoděkují a příště na nás budou pískat, zlobí se reprezentační gólman

Hokejisté Přerova to v této sezoně na Litoměřice dosud neuměli. Oba dosavadní duely totiž na jeho ledu prohráli (1:4 a 3:4). A tak se ve středu čekalo, že to ve své aréně budou chtít soupeři vrátit.

Nikdo však nečekal, že jim k výhře zásadním způsobem pomohou rozhodčí.

Za stavu 3:1 se ve 33. minutě odrazil puk na levý kruh k domácímu kapitánovi Tomáši Sýkorovi, který z první mířil na branku. Tu však minul a trefil jen brusli litoměřického obránce Dominika Málka, jenž stál u levé tyče.

Zápas Přerov - Kladno
Fanoušci na zápase Přerov - Kladno

Od ní se puk odrazil z boku na brankovou síť, což zmátlo brankového sudího, který rozsvítil červené světlo na znamení docílení gólu.

K překvapení všech litoměřických hráčů i realizačního týmu dvojice hlavních sudích Jiří Kašík a Filip Vrba gól za jásání domácího publika uznala.

Hostujícímu týmu nebyly nic platné ani mohutné protesty gólmana Martina Michajlova, který situaci viděl z několika metrů.

„Zápas zhodnotím tak, že se k němu nebudu vůbec vyjadřovat, protože to, co jsem viděl, se nedá slušně zhodnotit,“ rozčiloval se po zápase trenér Litoměřic David Bruk.

Litoměřickým se sice povedlo ve třetí třetině snížit na 2:4, víc už nestihli, a tak je po zápase převládlo obrovské naštvání.

A i když se nyní dá očekávat pro rozhodčí tvrdý trest, ztracenou šanci na bodový zisk už jim to nevrátí.

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...