Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Pastrňák rozhodl zápas v prodloužení nechytatelným blafákem, v tabulce střelců je opět první

David Pastrňák se raduje z gólu. foto: Reuters

Edmonton - Český hokejový útočník David Pastrňák z Bostonu se dělí s 43 brankami o vedení v tabulce střelců NHL s Američanem Austonem Matthewsem z Toronta. V produktivitě patří třiadvacetiletému odchovanci Havířova s 84 body druhé místo se ztrátou 11 bodů na vedoucího Leona Draisaitla z Edmontonu.
  11:41

Pastrňák si vylepšil bilanci díky vítěznému gólu i asistenci ve středečním duelu na ledě Edmontonu (2:1 v prodloužení). Společně s Matthewsem mají v boji o Maurice Richard Trophy před třetím Alexandrem Ovečkinem z Washingtonu náskok tří branek.

Lídr NHL Boston zvítězil počtvrté v řadě a soutěž vede o tři body před Tampou Bay. Vítězný gól vstřelil Pastrňák v čase 61:14, když využil samostatný únik, do kterého ho vyslal přihrávkou z obranného pásma Krejčí. „Torey Krug výborně ubránil dva na jednoho, David Krejčí získal puk a vyslal mě do úniku. Gólman mi zkusil vypíchnout puk holí a já se trefil mezi jeho nohy,“ popsal rozhodující moment Pastrňák, který se podílel i na vedoucí brance Patrice Bergerona v deváté minutě. 

Vítězná branka Davida Pastrňáka:

V produktivitě uhájil Pastrňák druhé místo před Kanaďanem Nathanem MacKinnonem, který má na kontě rovněž 84 bodů za 33 gólů a 51 asistencí. Vedoucí Němec Draisaitl zaznamenal 95 bodů za 34 branek a 61 přihrávek.

„V této hale je to vždycky tvrdá bitva a je dobře, že jsme ji dnes hlavně díky ubráněným přesilovkám a Tuukkovi (brankáři Raskovi) zvládli,“ dodal český kanonýr, který mohl rozhodnout zápas ještě před nastavením, ale v 57. minutě trefil tyč. 

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...