Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vnímám to jako obrovský závazek, říká nový trenér hokejové dvacítky Mlejnek

Novým trenérem české hokejové dvacítky se stal 11. února 2020 Karel Mlejnek (na snímku z 18. ledna 2020). Třiačtyřicetiletý asistent Miloše Říhy u reprezentačního A-týmu nahradil Václava Varaďu, kterému po dvouletém působení u týmu skončila smlouva. Mlejnka jmenoval na dnešním jednání výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. foto: ČTK

PRAHA - Novým trenérem české hokejové dvacítky se stal Karel Mlejnek. Třiačtyřicetiletý asistent Miloše Říhy u reprezentačního A-mužstva nahradil Václava Varaďu, kterému po dvouletém působení u týmu skončila smlouva. Mlejnka jmenoval na dnešním jednání výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje.
  16:35

„Důvěry si velmi vážím a práci u juniorské reprezentace vnímám jako obrovský závazek i zodpovědnost,“ uvedl v tiskové zprávě svazu Mlejnek, který je zároveň hlavním koučem a sportovním manažerem prvoligového Sokolova.

„Ve zbývající části sezony zůstává prioritou dospělá reprezentace. Po jejím skončení se ovšem budu naplno věnovat juniorskému výběru a ukončím i trenérské a manažerské působení na klubové úrovni,“ dodal Mlejnek.

U reprezentačního A-mužstva pracuje Mlejnek druhou sezonu. Po dlouholetém angažmá u mládežnických týmů Karlových Varů působil v letech 2013 až 2016 v týmu Energie jako asistent trenéra a pak se posunul i do role hlavního kouče. Následující dvě sezony byl v Liberci asistentem trenéra Filipa Pešána, současného šéftrenéra a generálního manažera dvacítky.

Trenér Miloš Říha (druhý zprava) a jeho asistenti Robert Reichel (třetí zprava) a Karel Mlejnek (vpravo) po vítězném utkání.

Třiačtyřicetiletý Varaďa vystřídal v roce 2017 Jakuba Petra, který vedl juniorskou reprezentaci také dva roky. Zároveň s působením u dvacítky Varaďa trénuje i mistrovský Třinec. Loni skončil na světovém juniorském šampionátu ve Vancouveru a Victorii s týmem sedmý a tuto pozici jeho svěřenci zopakovali i letos na domácím mistrovství v Ostravě.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...