Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vrána ozdobil v NHL debut za Detroit vítězným gólem. Skóroval i Voráček

Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil ve své premiéře za Detroit vítězný gól při výhře 4:1 nad Chicagem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. foto: ČTK

New York - Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil ve své premiéře za Detroit vítězný gól při výhře 4:1 nad Chicagem a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal i Jakub Voráček, který pomohl Philadelphii brankou k vítězství 2:1 po nájezdech v Pittsburghu. Boston i díky dvěma přihrávkám Davida Pastrňáka a jedné asistenci Davida Krejčího porazil New York Islanders 4:1.
  7:09

Petr Mrázek pustil jeden gól z dvaceti střel a dovedl Carolinu k výhře 4:1 nad Nashvillem. U jedné branky asistoval Martin Nečas. Gólman Washington Vítek Vaněček inkasoval čtyřikrát z 21 střel a byl v utkání s Buffalem ve 34. minutě za stavu 2:4 střídán. Capitals s nejhorším týmem soutěže prohráli 2:5.

Petr Mrázek pustil jeden gól z dvaceti střel a dovedl Carolinu k výhře 4:1 nad...
Hokejový útočník Jakub Vrána vstřelil ve své premiéře za Detroit vítězný gól...

Naopak z pozice náhradního gólmana zasáhl do hry David Rittich, který se do branky Toronta dostal už ve čtrnácté minutě za stavu 1:3. Český gólman nestačil jen na jednu z 16 střel, ale Maple Leafs, kteří hráli bez zraněného nejlepšího střelce soutěže Austona Matthewse, podlehli Winnipegu 2:5.

Gudas v NHL po roce skóroval, Krejčí přispěl k vítězství Bostonu. Rittich prohru Toronta neodvrátil

Detroit rozhodl ve druhé třetině, v níž otočil skóre v rozmezí 25. až 32. minuty na 3:1. Vrána, jehož Red Wings získali před uzávěrkou přestupů z Washingtonu, dal druhý gól týmu z úniku. Český útočník se dostal sóla poté, kdy naskočil na led z trestné lavice a rychlý protiútok zakončil střelou švihem nad vyrážečku Kevina Lankinena.

Výsledky nhl

  • Boston - NY Islanders 4:1, 
  • NY Rangers - New Jersey 4:0, 
  • Washington - Buffalo 2:5, 
  • Carolina - Nashville 4:1, 
  • Pittsburgh - Philadelphia 1:2 po sam. nájezdech, 
  • Toronto - Winnipeg 2:5, 
  • Detroit - Chicago 4:1, 
  • Tampa Bay - Florida 3:2 v prodl., 
  • Dallas - Columbus 4:1.

Voráček vyrovnal na začátku třetí třetiny střelou z mezikruží mezi betony Tristana Jarryho. Pittsburgh vedl i v rozstřelu, ale skóre otočili Claude Giroux i Sean Couturier, zatímco Carter Hart zneškodnil zbývající dva nájezdy domácích. V sestavě poražených scházel Radim Zohorna.

Krejčí připravil v přesilové hře gól Craigu Smithovi, který střelou bez přípravy zvýšil na 2:0. Islanders snížili, ale Boston ve třetí třetině po přihrávkách Pastrňáka zpečetil výhru. Český útočník si první bod připsal za přihrávku, z níž skóroval z úniku Taylor Hall. Ve druhém případě posunul při powerplay puk Bradu Marchandovi, který střelou do prázdné branky stanovil konečné skóre.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!