Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Zbytečné fauly nás stály zápas, uvědomoval si obránce dvacítky Haš po prohře s Německem

, 26.12.2019 Foto:MAFRA - Alexandr Satinský, Satinsky Ostrava, 26.12.2019, Mistrovství světa U20 v hokeji, Česko - Rusko Foto:MAFRA - Alexandr Satinský, Satinsky Česko - Rusko Martin Has v souboji s ruským Pavel Dorofeyev (27) foto: MAFRA

OSTRAVA - Podílel se na všech třech gólech českého týmu v druhém zápase mistrovství světa hráčů do 20 let proti Německu, radost ale obránce Martin Haš neměl. Češi prohráli s nováčkem elitní skupiny 3:4 a zkomplikoval si boj o postup do čtvrtfinále.
  7:00

České juniory čeká strastiplná zámořská cesta. Nikde ale není psáno, že Kanadu a USA neporazíme, věří si Pytlík

„Vlastní body tady nikdo neřeší, vždy bych je vyměnil za tři body. Každý z kluků chce urvat co nejlepší výsledek. Na to se soustředíme. Je to obrovské zklamání. Měli jsme se vyvarovat faulů, které jsme dělali. Musíme se zlepšit do dalších zápasů, věřím, že to vyjde,“ řekl novinářům osmnáctiletý bek.

Martine, Němci využili hned tři přesilovky. Doplatili jste na velkou řadu vyloučení, že?
Pár zbytečných faulů tam bylo. Díky tomu hrálo pár stejných hráčů, další se na led ani nedostali, to je chyba. Kluci nejsou v tempu, musíme hrát v pěti a točit všechny lajny.

Hned v první minutě jste si vstřelil vlastní gól, když jste odpálil z brankové čáry puk jen do gólmana Dostála. Jak jste situaci viděl? 
Puk skákal na brankové čáře, snažil jsem se to dát pryč, ale bohužel jsem to dal přímo do Dostyho a od něho se to odrazilo do mně a pak do brány. Byl to trochu smolný gól, ale moc víc se toho dělat nedalo. Udělal jsem, co jsem mohl.

Na konci jste mohutně dotahovali měli spoustu šancí, vyrovnat se vám ale nepovedlo... 
Cítili jsme euforii, měli jsme přesilovky, byli celou dobu u nich v pásmu a mohli jsme ještě dát góly. Bohužel jsme vyrovnat nedokázali. Tak, jak jsme hráli deset minut na konci, jsme měli hrát celý zápas. Musíme to do příštích zápasů zlepšit.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, skupina B: Česká republika - Německo,...
Mistrovství světa hokejistů do 20 let, skupina B: Česká republika - Německo,...

Co musíte do dalších zápasů s Američany a Kanaďany zlepšil? 
Stačí hrát svoji hru, kterou víme, že umíme. A vyvarovat se faulů, ubojovat to. Proti Rusku jsme to ukázali. Teď máme v hlavě jen příští zápas, do toho musíme jít se vším, co máme.

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...