Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu SLÁVISTA: Snad zase nejde o trapnou hru

Sport

  19:00
PRAHA - Tak hurá a třikrát sláva! Ať žije Slavie! Máme profesionální licenci!!! Bylo to jen o fous, ale povedlo se a ligu můžeme hrát i v příští sezoně. Teď ještě abychom vedle profesionální licence měli pro tu ligu i tým profesionálních fotbalistů.

Prázdná tribuna Slavie a pohledo hotelového pokoje foto: ČTK

Profesionálních obnáší splnění slibu Natlandu, že hned po udělení licence doplatí hráčům veškeré peníze. Ti tak konečně přestanou hrát zadarmo a Natland prokáže, že nešlo zase jen o nějakou trapnou hru a myslí to se Slavií vážně.

Mít ligový tým zase znamená nerozprodat, co se ještě v sešívaném dresu hýbe a naopak sehnat nejméně náhradu za končící Vaniaka a Kisela, udržet Pospěcha a k němu mít dalšího šutera. Pokud skončí i Hubáček, tak bude nutný i zkušený stoper. Možná to zní za dané situace neskromně, ale v opačném případě by bylo skoro jedno, zda jsme licenci dostali, či nikoliv. Přespříští sezonu by nás tak jako tak nejspíš čekala liga druhá. Buď po pádu z první nebo po postupu ze třetí. Čili Natlande a spol.: Když něco dělat, tak pořádně!

Ke grotestce z minulého kola se dvěma neuznanými góly se snad ani netřeba vracet - kromě poděkování klukům za hezký výkon v Jablonci. Teď už jen jako moučník za herně pěkným jarem nařezat klokanovi, v Edenu parazitně se vyskytujícímu živočichovi.

Nezbývá než ještě gratulovat do Plzně. Tedy ne že bychom jí nějak zvlášť fandili, ale při vědomí, kdo jiný mohl ligu vyhrát... Plzeň má navíc parametry "velkoklubu" - nechat při oslavě titulu zmlátit vlastní fanoušky policií umějí jen v Plzni a právě na Letné.

Autor (42) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autoři: