Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kdepak umetená cesta. Federera čeká i přes problémy soků přetěžká šichta

Sport

  6:00
PRAHA - Zápas švýcarského tenisty Rogera Federera proti Američanovi Jacku Sockovi byl asi dosavadním vrcholem Hopman Cupu v australském Perthu. Federer vyhrál 7:6 a 7:5, perfektní tenis s prvky exhibice ale předvedli oba hráči.

Roger Federer. foto: Reuters

Federer: Dokonalý moment pro to, říct sbohem, je po vítězném Wimbledonu

Při pohledu na šestatřicetiletého Federera, jak hází rybičky, střílí jedno eso za druhým, vyhrává maratonské výměny a ještě se u toho stačí usmívat, nešlo potlačit myšlenku: má na to, zase vyhrát Australian Open? 

Ve prospěch rekordmana v počtu grandslamových titulů hraje třeba to, že někteří z jeho největších rivalů mají vleklé zdravotní problémy. Nadal laboruje s kolenem, Djokoviče stále bolí loket, Murray se z Melbourne dokonce odhlásil kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí. Otazník visí nad Wawrinkou.

Roger Federer po vítězství na Australian Open 2017.
Roger Federer po triumfu na turnaji v Šanghaji.

Umetenou cestu k titulu ale Švýcar určitě nemá. I u něj může kdykoliv přijít zdravotní problém, pokud se navíc najde zarputilý soupeř typu Socka, jemuž to v ten správný moment bude „lepit“, může Federera v Melbourne čekat hodně těžká šichta třeba už v prvním kole.

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...