Pondělí 20. května 2024, svátek má Zbyšek
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Šovinista a rasista Nastase u Rumunů zabodoval. Zastal se ho šéf svazu i hráčky

Sport

  9:09
MIAMI - Býval to muž dvou tváří. První obličej patřil vítězi - v sedmdesátých letech vyhrál Ilie Nastase dvakrát grandslam, čtyřikrát Turnaj mistrů, dva roky byl tenisovou jedničkou a svému Rumunsku pomohl třikrát do finále Davis Cupu. Odvrácenou tváří dnes sedmdesátiletého muže s pověstí playboye, který o sobě tvrdí, že za celý život se mu vystřídalo v posteli devět set žen, byl šovinistický vztah nejen k tehdejším tenistkám.

Serenu Williamsovou rasistické chování Ilieho Nastaseho velmi pobouřilo. foto: Reuters

Zku*vené dě*ky, řval Nastase. ‚Dítě Sereny bude jako čokoláda s mlékem‘

A protože se často nebál obout ani do svých soupeřů a rozhodčích, tak jako na US Open 1979 proti Johnu McEnroeovi, s nímž odehrál nejnechutnější zápas historie, se mu i kvůli jeho příjmení začalo říkat „Nasty Boy“, tedy Protivný kluk. Tento obličej mu k jeho smůle zůstal dosud.

Minulý pátek před fedcupovou baráží o Světovou skupinu II mezi Rumunkami a Britkami šéf rumunské lavičky nejprve dvakrát dal nevhodný návrh těhotné britské kapitánce Anne Keothavongové, zda mu řekne číslo jejího hotelového pokoje, protože se mu zdá, že je to k sobě přitahuje.

Pořadatelé vyvádějí z areálu rumunského kapitána Ilieho Nastaseho.

Během tiskové konference pak Nastase skočil do řeči rumunské jedničce Simoně Halepové a na otázku, co říká na těhotenství Sereny Williamsové, odpověděl, že barva pleti jejího dítěte bude čokoládová s mlékem.

Američanku, o níž nedávno prohlásil, že dopuje, jeho vyjádření velmi pobouřilo a Nastasemu vzkázala, že jí velmi znepokojuje, že musí žít ve společnosti takových lidí.

Tím však řádění muže s hodností generálmajora a nejvyšším státním vyznamenáním neskončilo.

Během zápasu Sorany Cirsteaové s Britkou Johannou Kontaovou vynadal jí i Keothavongové do zk...ených děvek, protože si Kontaová stěžovala u sudího na chování rumunských fandů.

Američanka Serena Williamsová slaví postup do finále Australian Open.
Rumunská tenisová legenda Ilie Nastase šokoval svým rasistickým a šovinistickým...

Kontaová se proto na kurtu rozbrečela a odešla na 25 kabin. Když pak Nastase pozurážel i rozhodčího, musel být ochrankou vyveden z areálu.

Rumunské legendě se však dostalo zastání nejen u svých svěřenek, ale i u tamního šéfa svazu. I proto do světa vzkázal, že radši skončí, než aby se někomu omlouval. Jak výmluvné.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...