Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

SPARŤANKA: Plán A, za každou cenu. Když nemáš wingbacka, postav tam Hanouska

Tomáš Necid z Bohemians vpravo zdraví hráče Sparty Davida Pavelku a Martina Vitíka. foto: ČTK

Praha - Když dostával před pár lety kopačky poslední trenér, který dovedl Spartu k titulu, důvodem byla absence plánu B. Zatímco on mezitím s úspěchem učí svůj starý čitelný herní styl fotbalisty za severní hranicí, Sparta se konečně propracovala k trenérovi, který vyznává majitelovo zamilované rozestavení 3 -– 5 – 2. Smůla je, že se z něho stal plán A za každou cenu.
  13:06

I když to má soupeř přečtené. I když na klíčovou pozici pro to rozestavení nemáme vhodné hráče. Nic nás neodradí. Něco ve stylu kuchařské televizní show: když nemáš rajčata, dej tam kečup. Nevadí, že nemáš wingbeka, postav tam Hanouska.

S touhle taktikou byl už podruhé za sebou na domácím hřišti mužem zápasu náš brankář. A to jsme se nebránili Bayernu ani Bayeru, nebo aspoň Slavii či Jablonci. Zatápěly nám týmy ze dna tabulky! Snad jsem ale moc netrpělivá a v závěru přestupního okna přijde aspoň na jeden kraj hřiště opravdový křídelní obránce. Anebo taky ne. První přestupní období bez jediné posily je rovněž na zápis do análů.

Tomáš Necid z Bohemians vpravo zdraví hráče Sparty Davida Pavelku a Martina...
Hráči Sparty se radují z gólu.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!