Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT: Ať skončí korupční seriál

Sport

  15:10
PRAHA - Korupční kauza spojená s Olomoucí a střížkovskými Bohemians už víc jak rok kazí atmosféru v českém fotbale. Kromě toho připomíná nepovedený televizní seriál. Konečný verdikt byl už několikrát na spadnutí, ale ještě nenastal. Včerejší pokračování přineslo další slib. že disciplinární komise ho uzavře 18. srpna. Bude to opravdu poslední díl?

Petr Drobisz u soudu a právník olomouckého klubu Konečný. foto: ČTK

Z dřívějších výroků předsedy komise Jiřího Goldy se dá usuzovat, že má jasno o tom, že k uplácení na konci sezony došlo. Dosavadní zdrženlivost měla jiné důvody. Převažovaly obavy, jestli verdikt fotbalového tribunálu nepopře o měsíc později rozsudek civilního soudu.

I kdyby se tak stalo, nemělo by se nic dodatečně měnit, pokud chce fotbalové prostředí prokázat svoji nezávislost. Kdo do něj jednou vstoupí, souhlasí dobrovolně s pravidly hry. Za faul ve vápně se píská penalta a disciplinární komise trestá v rámci vymezených pravomocí. Bez výjimek.

 
Autor:
Témata: Olomouc

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...