Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Alois Hadamczik? Svatba z rozumu

Sport

  4:00
PRAHA - Tak se nám podle zaběhnutého pořádku z minulých let k hokejovému nároďáku zase vrací Alois Hadamczik. Jeho volba ani za mák nepřekvapila.

Alois Hadamczik. foto: ČTK

Proběhla v klidu, jako když si dva lidé po dlouhém přátelství navlékají před oltářem prstýnky tak nějak z rozumu. Ano, smlouva s Hadamczikem je svatba z rozumu. Hadamczik přitom nevyvolává vždy a všude nejklidnější reakce. Národ víceméně dělí.

Leckdo ho nesnáší a neuznává, spousta lidí ho zase velebí a uctívá. Nic mezi tím. I když se třeba na olympiádě v Turíně mluvilo před čtyřmi roky o poněkud zvláštních vztazích mezi Hadamczikem a některými hokejisty, marná sláva, za kouče mluvily slušné výsledky.

V Turíně dovedl mužstvo k bronzu a na MS v Rize ke stříbru. Ve hře o trenérský post se v minulých týdnech míhala i další uznávaná jména, ale šanci nedostala. V čase hokejového skoro až temna se raději vsadilo na jistotu. Což nemohlo vyústit v nic jiného než ve volbu Aloise Hadamczika.

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč