Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Bílkův dokonalý trik

Sport

  17:44
PRAHA - Michal Bílek je už sedmým trenérem v samostatné historii, který vede české fotbalisty. Ale pouze jeden ze šesti jeho předchůdců dokázal reprezentaci dovést až na vysněné mistrovství světa.

Česko - Portugalsko (Michal Bílek) foto: Reuters

To zůstalo zakleté pro Dušana Uhrina, Jozefa Chovance i Petra Radu, jehož nezdary se ještě na poslední chvíli pokoušel zachránit Ivan Hašek. Jen prověřený a zkušený výběr Karla Brücknera s hvězdami Karlem Poborským, Pavlem Nedvědem či Janem Kollerem se probojoval na šampionát v Německu v roce 2006.

ČTĚTE TAKÉ

Dnes začíná zápasem v Dánsku další kvalifikace, další pokus. Bílek nemá k dispozici tak výjimečné hráče a fanoušci v něm ani zdaleka nevidí kouče takových kvalit, jaké měl Brückner.

Možná je to všechno ale jen součást skvělého plánu a on všem nevěřícím znovu dokáže, že se zmýlili. Jedno se totiž věčně kritizovanému trenérovi nedá upřít – je mistrem překvapení. Jen vzpomeňte na cestu na Euro a pak až do čtvrtfinále. Třeba případný postup fotbalistů na turnaj v Brazílii završí jeho dokonalý trik.

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč