130 let
Mladý hokejista USA  Riley Barber (dole) a český junior Dmitrij Jaškin

Mladý hokejista USA Riley Barber (dole) a český junior Dmitrij Jaškin | foto: Reuters

Názor

TIME OUT LN: Medaile v nedohlednu

Sport
  •   7:00
Výsledky hokejové dvacítky vzbudily během letošního šampionátu mírný optimismus, jenže drtivá porážka 0:7 ve čtvrtfinále s Američany vrátila všechny snílky zpátky na zem. Český mládežnický hokej čeká ještě pořádný kus cesty, než bude moct pomýšlet na medaili.

Na jednu stranu je pozitivní, že už se nemusí řešit existenční starosti jako před pár lety, kdy hrozil pád z elitní skupiny, jenže tak daleko od něj zase čeští mladíci pořád nejsou.

Ze čtyř zápasů v základní části sice tři vyhráli, ovšem na toho nejsilnějšího soupeře nestačili – obhájcům zlata ze Švédska podlehli. A se Švýcary, kteří je teď čekají v bitvě o konečné páté místo, vydolovali vítězství se štěstím v prodloužení.

Být ve druhé skupině, do níž patřila Kanada, Rusko a čtvrtfinálový přemožitel z USA, byl by výsledek s velkou pravděpodobností o dost horší. Proto nezbývá než dál tvrdě pracovat a brát si příklad ze zahraničí. Nebude totiž záležet jenom na ochotě samotných hráčů obětovat hokeji maximum, to samé budou muset předvádět všichni trenéři mládeže.

Autor: