Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Snažili se. A to je rozdíl

Sport

  23:00
PRAHA - Dobře víme, čeho jsou fotbalisté Plzně schopní. Třeba zaskočit Spartu a vzít jí český titul. Nebo překvapivě vyřadit v předkole Ligy mistrů Kodaň. Tedy tým, který se minule zastavil až v osmifinále prestižní soutěže.

Messi si obhodil brankáře Čecha (na zemi), ale Limerský (vlevo) mu míč odkopl foto: Reuters

Ale vyšlápnout si na Barcelonu? Pardon, ale do jiné galaxie, kde se dnes nachází supertým z Nou Campu, česká raketa zatím nedoletí.

Její středeční porážka 0:2 se stala námětem pro úlevné komentáře, protože dopředu panovaly silné obavy z možného debaklu. Stejného výsledku dosáhla o dva týdny dřív reprezentace proti Španělsku, jehož styl a sestava se s Barcelonou významně prolíná, a byla za to pranýřována.

Národnímu týmu se sečetla všechna předchozí selhání. V zápase, kdy mohl svoji pošramocenou pověst vylepšit, neměl nárok. Naopak Plzeň nemusí nic napravovat. Už ukázala, že umí překonat sama sebe. A v Barceloně se o to alespoň snažila.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...