Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Nikoliv pásmo Gazy. Özil věnoval bonusy za titul brazilským dětem

Sport

  10:00
PRAHA - Německý fotbalista Mesut Özil, jenž nedávno získal se svým týmem titul mistrů světa, odmítl, že by bonusy za vítězství věnoval dětem v pásmu Gazy. Tyto spekulace se vyrojily po německých oslavách mistrovského titulu. Özil přiznal, že z odměn platí operace těžce nemocným dětem v Brazílii.

Německý fotbalista Mesut Özil. foto: Reuters

Özil spekulace uvedl na pravou míru na svém facebookovém profilu, kde popřel, že by po oslavách titulu přislíbil poslat bonus do dlouhotrvajícími boji mezi Izraelem a hnutím Hamás sužovaného pásma Gazy.

Svěřil se však, že peníze, které stejně jako jeho spoluhráči inkasoval za zisk titulu mistrů světa, věnuje jedenácti těžce nemocným dětem v Brazílii, které nutně potřebují finančně náročné operace. Informoval o tom server Independent.

ČTĚTE VÍCE

Celkově chce podle svých slov věnovat peníze třiadvaceti dětem v zemi právě skončeného fotbalového šampionátu. Proč zrovna 23? „Na hřišti je sice jedenáct hráčů, ale tým se skládá i z těch, co právě nehrají. V případě našeho vítězného týmu z dvaceti tří,“ řekl Özil. A volba brazilských dětí je nasnadě: „Chtěl bych takto poděkovat celé zemi za to, jak skvěle se o nás během šampionátu postarala,“ uvedla pětadvacetiletá hvězda londýnského Arsenalu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!