Úterý 21. května 2024, svátek má Monika
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Americká atletka zaběhla osmistovku v 34. týdnu těhotenství

Sport

  10:33
SACRAMENTO/PRAHA - Americká atletka Alysia Montaňová si ve čtvrtek na domácím šampionátu v Sacramentu zaběhla osmistovku, i když je ve 34. týdnu těhotenství. Pětinásobná národní šampionka a bronzová medailistka z halového mistrovství světa z roku 2010 v Dauhá dokončila rozběh v čase 2:32,13.

Alysia Montaňová. foto: ČTK/AP

Osmadvacetiletá Montaňová sice na většině trati ztrácela na ostatní přes 120 metrů a skončila poslední, ale na stadionu si užila velký aplaus.

"Běhala jsem v průběhu celého těhotenství a cítila jsem se při tom opravdu moc dobře. Hlavně jsem dnes nechtěla, aby mě ostatní předběhly o kolo, to by se na osmistovce stalo snad poprvé," usmívala se v cíli.

Svůj start konzultovala s lékaři, kteří její nápad závodit pouhých sedm týdnů před očekávaným datem narození prvního dítěte podpořili. "Díky tomu jsem se přestala obávat, co by si mohl svět myslet o ženě, která běhá při těhotenství," řekla.

Aktivitu prý v posledních měsících nijak neomezovala, spíš naopak. "Zjistila jsem, že cvičení během těhotenství je pro matku i dítě mnohem lepší. Dělala jsem věci, které normálně dělám. Byl to zkrátka běžný rok, jen jsem při něm byla navíc těhotná," uvedla Montaňová, jejímž maximem na osmistovce je čas 1:57,34.

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...