Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Box pro Haiti: obětem katastrofy pomohou diváci, fanoušci i boxeři

Sport

  15:00
PRAHA - Až se příští pátek v divadle Millenium v Praze česká boxerská špička Lukáš Konečný, Láďa Kutil a Roman Kracík pustí do svých soupeřů, budou svými pěstmi pomáhat obětem ničivého zemětřesení, které zasáhlo v lednu Haiti v Karibiku.

Konečný a Kiss. foto: ČTK

"Poté, když se stane nějaká přírodní katastrofa, všichni se snaží pomoci, což je dobře. Poté ale zájem uvadá. Proto je dobře, že je tady tento projekt, který může postiženému Haiti pomoci i nyní, dva měsíce od neštěstí," řekla zástupkyně UNICEF Dr. Ivana Svobodová.

Proč je vstupné dražší než 30. prosince do Lucerny

"Lidé nás za to pomalu linčují, ale je to logické. 300 kč stál vstup do Lucerny, to samé nyní divák zaplatí za box na tomto galavečeru, kde se představí velmi dobří boxeři. Druhá polovina vstupného jde na konto UNICEF. Je důležité pochopit, že i když se kluci vzdali polovinu své gáže, úplně zadarmo boxovat nemohou. Připravují se na zápas třeba i tři měsíce a na rozdíl od zpěváků nemohou jít po charitativním večeru do práce (boxovat) třeba hned druhý den," vysvětlil Matouš Rejmont z pořádající agentury.

Na pomoc obětem ničivého zemětřesení by se ze vstupného na galavečer, který se uskuteční příští pátek od 19 hodin v divadle Millenium (pro páteční noc se bude jmenovat Millenium Arena), mělo vybral kolem 250 tisíc korun. Další peníze, mnohem vyšší mohou ještě přijít.

"Jednáme se společní Eurosport, která bude večer vysílat živě po celé Evropě, aby na obrazovce mohl běžet pás s možností darovat peníze pomocí DMS. Ten by se objevil v celé Evropě, kde se bude vysílat. Při odhadované sledovanosti kolem 200 milionů lidí, by to mohlo být velmi úspěšné," nastínil další možnost pomoci Matouš Rajmont z pořádající agentury Hera.

V rámci galavečera se fanoušci v Millenium mohou těšit na sedm na české poměry špičkových zápasů. Z české elity se představí v titulovém zápase Lukáš Konečný, dále Roman Kracík, Tomáš Adámek či Láďa Kutil (po dvou letech dostane šanci na odvetu za porážku od Nicka Okotha z Ukrajiny). "Před dvěma lety jsem prohrál kvůli fyzičce, teď jsem perfektně připraven," láká fanoušky do divadla připomínající starověké Koloseum Kutil.

Ve volném prodeji v sítích Ticket pro, Ticket Art a Ticketportal je stále ještě zhruba třista vstupenek (z kapacity 900 míst) za cenu 600 kč. Polovina této částky půjde přímo na konto UNICEF.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!