Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Chládek skončil hned v 1. kole olympijské kvalifikace

Sport

  15:00aktualizováno  19:58
TRABZON (Turecko) - Nejlepší český amatérský boxer současnosti Zdeněk Chládek prohrál v prvním kole olympijské kvalifikace v Trabzonu v kategorii do 64 kg s Ljubomirem Marjanovičem ze Srbska 10:12 a přišel o šanci kvalifikovat se do Londýna. Podobně dopadl i Robert Bilík, který v prvním kole váhy do 69 kg podlehl Němci Patricku Wojcickému 6:14.

Boxer Zdeněk Chládek foto: www.photoalex.cz, Jaroslav Mandík

Chládek, bronzový medailista z juniorského MS v roce 2009, potřeboval k postupu na olympiádu turnaj v Turecku vyhrát. Hned v úvodu ale nestačil na Marjanoviče, kterého přitom v březnu na Velké ceně Ústí nad Labem v semifinále porazil na body.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

"Od druhého kola mě začal opět trápit poraněný loket, cítil jsem ho a bohužel mě to omezovalo," uvedl Chládek pro web profiboxing.cz. Jednadvacetiletý boxer vyhrál první kolo 4:2 a po druhém vedl ještě 8:7, ve třetím kole ale zápas ztratil.

Na olympiádu se Chládek dostane pouze v případě, že mu mezinárodní boxerská asociace udělí divokou kartu. Šance je ale pouze teoretická. V Trabzonu se v boji o olympiádu představí ještě Patrik Velký (do 56 kg).

Autoři: ,

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...