Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Boxer Konečný podal protest

Sport

  9:30
Praha - Skandální vyhlášení ukrajinského Sergeje Dzinziruka mistrem světa v lehké střední váze, vyvolalo celkem očekávanou reakci. Český boxer, který podle rozhodčích utkání 26. dubna v Drážďanech prohrál, podal společně se svým manažerem Ulfem Steinforthem oficiální protest.

Český boxer Lukáš Konečný vystoupil v Praze na tiskové konferenci k zápasu o titul mistra světa WBO a podanému oficiálnímu protestu. foto: ČTK

"Na záznam jsem se po utkání párkrát díval a zcela evidentně jsem byl ve většině kol lepší. Dzinziruk mohl vyhrát maximálně ve dvou z dvanácti," krčil rameny Konečný.

Steinforth zdůraznil, že v ostrém protestu požadují, aby Konečný dostal právo přednostně znovu Dzinziruka vyzvat k boji o titul. "Hned po utkání mně i prezident asociace WBO Francisco Valcarcel potvrdil, že Konečný měl vyhrát. Celý svět viděl, že byl jasně lepší a pro nás je mistrem světa."

Pak se zvedl a Konečnému alespoň symbolicky  předal pás mistra světa. "Doufám, že se tohohle pásu jednou dočkám nejen na tiskové konferenci, ale také v ringu," smál se Konečný. Protest by se měl vyřešit během několika týdnů a v případě jeho uznání by se mohl Konečný s ukrajinským boxerem střetnout pravděpodobně v říjnu.

Témata: protest, Drážďany