130 let

Odhodlaný Djokovič. | foto: ČTK

Čechům pomohla záhada: Djokovič nenastoupil do čtyřhry

Davis Cup
  •   19:22aktualizováno  17. listopadu 12:25
BĚLEHRAD/PRAHA - Finále Davis Cupu probíhá podle očekávaného scénáře. V pátek Djokovič jasně přehrál Štěpánka, poté s přehledem vyrovnal Berdych. Podobné papírové předpoklady mají i nedělní dvouhry, klíčovou by tak měla být sobotní čtyřhra, kterou Češi ovládli 3:0. Do ní ale Srbové překvapivě nenominovali druhého hráče světa Djokoviče.

"Divili jsme se, proč Novak nenastoupil. Asi tady něco visí ve vzduchu. Ale ještěže ho nechali sedět na té pěkné bílé židličce," pochvaloval si Berdych po sobotní výhře v rozhovoru pro Českou televizi. "Hráli jsme skvěle od začátku do konce, byli jsme agresivní a využívali všechny malé šance," dodala česká jednička.

A Štěpánek doplnil: "Pro mě je zajímavé nechávat ferrari v garáži, ale to jsou otázky pro ně. My se staráme o vlastní výkon a to je to nejlepší, co můžeme pro úspěch udělat."

Djokovič nenastoupil, protože se necítil v plné síle. "Bylo to těžké rozhodnutí, které jsme hodně diskutovali. Rozhodující slovo měl ale Novak a chyběl mu dostatek energie na všechny tři dy," prozradil kapitán Bogdan Obradovič. Djokovič navíc v polovině utkání opustil týmovou lavičku a zmizel v útrobách arény.

Obhájcům "salátové mísy" z česka tak výrazně pomohl překvapivý krok srbského týmu.

Autor: Tomáš Vrábel