Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Další porážka Bulls. Chicago potřetí za sebou v NBA padlo, Satoranský dal jen dva body

Tomáš Satoranský v souboji se soupeřem. foto: Reuters

New York - Basketbalisté Chicaga s Tomášem Satoranským prohráli pondělní utkání NBA v hale Memphisu 90:101 a po třetí porážce za sebou se budou muset soustředit spíše na udržení poslední postupové pozice do předkola play off než na posun pořadím vpřed.
  9:11

Český rozehrávač za 22 minut hry proměnil jediný střelecký pokus z pěti a připsal si dva body, dvě asistence, doskok a také tři ztráty. Bulls na desátém místě Východní konference zaostávají o tři výhry za Indianou.

„V každém zápase máme jednu činnost, která se nám nedaří,“ konstatoval autor 18 bodů Daniel Theis, nedávná německá posila. „Jednou jsou to ztráty,“ řekl v připomínce den staré porážky v Minnesotě. „Nebo se nedokážeme tolik dostávat na čáru trestného hodu, být agresivní. No a dneska to byly trojky. Musíme se semknout, začít od obrany a proměňovat střely. Pak můžeme vyhrávat,“ dodal. Bulls proměnili jen pět trojek z 31 pokusů. „Jestli se nemýlím, naše lavička to z dálky měla 0/12,“ poukázal kouč Chicaga Billy Donovan na tristní bilanci v dohrávce za lednový duel, který se neuskutečnil kvůli koronaviru.

Tomáš Satoranský v souboji se soupeřem.
Tomáš Satoranský v utkání s Minnesotou.

Zach LaVine byl nejlepším střelcem týmu s 21 body, černohorský pivot Nikola Vučevič zaznamenal double double za 17 bodů a 10 doskoků, ale také měl společně se Satoranským nejhorší statistiku +/- s bilancí -19. Až do třetí čtvrtiny byl duel vyrovnaný, ale závěr hostům nevyšel a koncovku prohráli 6:18. Domácím lídrem byl litevský pivot Jonas Valančiunas s 26 body, z nichž deset dal v poslední čtvrtině, a 14 doskoky.

Stephen Curry při výhře Golden State nad Denverem 116:107 nasázel 53 bodů a stal se historicky nejlepším střelcem klubu. V dresu Warriors má nyní na kontě 17.818 bodů, čímž překonal legendárního Wilta Chamberlaina (17.783). „Blížit se jeho rekordům, nebo je teď dokonce překonat je neskutečné, šílené,“ řekl Curry.

V tomto ročníku překonal padesátibodovou hranici potřetí a dokázal to už ve druhé sezoně v kariéře, což se dosud povedlo jen Michaelu Jordanovi, Kobemu Bryantovi a Jamesi Hardenovi. Pomohl si k tomu deseti trojkami, k tomu proměnil i 15 z 16 trestných hodů. Druhou porážku Denveru za sebou nedokázal odvrátit ani srbský pivot Nikola Jokič, autor 27 bodů, 12 doskoků a osmi asistencí.

Russell Westbrook v dresu Washingtonu zaznamenal popáté za sebou triple double a v této sezoně už jich má na kontě 23. Tentokrát nashromáždil 25 bodů a 14 doskoků i asistencí, Wizards porazili nejlepší tým soutěže Utah 125:121 a přiblížili se k Chicagu na dvě výhry. Bradley Beal sekundoval Westbrookovi s 34 body, na straně soupeře Donovan Mittchell nastřílel 42 bodů.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...