Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Satoranského 13 bodů nestačilo, Chicago podlehlo Clevelandu. Nejlepším střelcem Bulls byl Markkanen

Basketbalisté Chicaga prohráli 105:121 v Clevelandu a propadli se na dvanácté místo ve Východní konferenci NBA. foto: Reuters

Cleveland - Basketbalisté Chicaga prohráli 105:121 v Clevelandu a propadli se na dvanácté místo ve Východní konferenci NBA. Nestačil ani výkon Tomáše Satoranského, který si za 21 minut z lavičky připsal 13 bodů, tři doskoky a tři asistence. Nejlepším střelcem Bulls byl s 16 body Lauri Markkanen.
  7:56

Satoranský přispěl třemi body k výhře Bulls v Bostonu, Curry zazářil 49 body

Chicagu, kterému kvůli opatřením proto koroanviru opět chyběl Zach LaVine, v utkání ani jednou nevedli a naopak prohrávali až o 33 bodů. Víc bodů než Satoranský si kromě Markkanena připsali už jen Thaddeus Young (14 bodů a 8 doskoků) a Coby White (14 bodů).

Bulls nyní zaostávají za desátým místem, které jako poslední zaručuje účast v play off, o jedno utkání, třináctý Cleveland na ně ztrácí tři zápasy. „Týmy budou připravené nás přeskočit. Nesmíme se nechat a v utkání musíme být agresivní od začátku,“ připomněl Young, že Chicago ztratilo první čtvrtinu o 22 bodů.

Phoenix si po Milwaukee vyšlápl také na Philadelphii, na jejímž hřišti uspěl 116:113. Zazářil především Chris Paul. Zkušený rozehrávač vedl Suns s 28 body a osmi asistencemi a znovu dokázal, že je ve formě. Za posledních sedm klání si totiž připsal 67 asistencí a pouze tři ztráty.

Druhý celek Západní konference přežil jak 38 bodů a 17 doskoků Joela Embiida, tak jeho poslední a možný vyrovnávací pokus. Ten Embiid netrefil po obranném doskoku přes celé hřiště, když mu střela jen těsně vypadla z obroučky. „Škoda, vypadalo to dobře,“ řekl Embiid.

Washington přibrzdil hvězdu posledních týdnů Stephena Curryho a zdolal Golden State 118:114. Curry zůstal na 18 bodech, když trefil sedm z 25 střel včetně dvou trojek ze 14. Na druhé straně si 29 bodů a 10 doskoků připsal Bradley Beal. Domácí přehráli hosty 52:40 na body z vymezeného území.

Velký zápas má za sebou Russell Westbrook, jenž se stal prvním hráčem Wizards od roku 1978, který si připsal triple double s 20 nasbíranými doskoky. K nim přidal i 14 bodů a 10 přihrávek. Šlo o jeho 173. triple double v kariéře, na historicky prvního Oscara Robertsona jich Westbrook ztrácí osm.

Další skvělý výkon má za sebou Julius Randle, jenž New Yorku pomohl k výhře 137:127 po prodloužení nad Atlantou 40 body, 11 doskoky a šesti asistencemi. Randle trefil šest trojek z osmi střel a 40 bodů letos nastřádal potřetí, což je v klubu nejvíc od roku 2014, kdy je pětkrát nasbíral Carmelo Anthony.

Další porážka Bulls. Chicago potřetí za sebou v NBA padlo, Satoranský dal jen dva body

Randlovi tak nevadilo ani to, že duel mohl rozhodnout už v základní hrací době, ale svůj pokus vteřinu před sirénou minul. Sekundovali mu Immanuel Quickley a Derrick Rose, oba s 20 body, za Hawks si připsal 25 bodů a 22 doskoků Clint Capela. Knicks vystřídali svého soupeře na čtvrté příčce Východu.

Brooklyn bez Jamese Hardena i Kevina Duranta nestačil na Toronto, s nímž prohrál 103:114 navzdory 28 bodům, 11 doskokům a osmi asistencím Kyrieho Irvinga. Raptors táhl s 27 body Pascal Siakam. Utah pak dovedl k jasnému triumfu 112:89 proti Houstonu náhradník Jordan Clarkson s 22 body.

Autor: