Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tým Kellnerové vypadl z elitní soutěže, ona sama se ale divákům ještě představí

Sport

  22:56aktualizováno  23:04
PRAHA - Domácí tým Prague Lions vypadl hned ve čtvrtfinále Global Champions Prague PlayOffs. V prvním kole elitní parkurové soutěže v O2 areně oplatil na nezdar nejzkušenějšího člena Švéda Pedera Fredricsona. Česká jezdkyně Anna Kellnerová na koni Silverstone G zaznamenala jednu chybu, za kterou jsou udělovány čtyři trestné vteřiny.

„No, to se moc nepovedlo,“ zračí se ve tváři Anny Kellnerové. foto:  Michal Sváček, MAFRA

Dvaadvacetiletá Kellnerová jela jako druhá členka týmu a ze třinácti překážek zaváhala jen na té s motivem Karlova mostu, jejíž břevno shodil Silverstone G předníma nohama. Zbytek parkuru ale zvládla čistě. Před ní měl čtyři trestné body i Belgičan Niels Bruynseels, který chyboval na závěrečném dvojskoku s motivem Slovanské epopeje.

Na závěr za Lvy nastoupil stříbrný olympijský medailista z Ria Fredricson, jemuž kůň Hansson WL odmítl poslušnost před překážkou v barvách české vlajky. Kellnerová i dnes nezávodící Aleš Opatrný to se zděšením sledovali ze zákulisí. Švédský jezdec za tuto chybu obdržel čtyřbodovou penalizaci a další trestné body mu naskakovaly za překročení času. Celkem jich nakonec bylo devět.

Anna Kellnerová na první pohled vypadala, že se svou jízdou není spokojená.
Anna Kellnerová byla maximálně koncentrovaná, na postup do další fáze to ale...

Sedmnáct trestných bodů znamenalo průběžné šesté místo, ale na startu byly ještě čtyři lépe postavené týmy z dlouhodobé soutěže. Domácí tým potřeboval porazit alespoň dva z nich, ale skončil na nepostupové deváté příčce. O týmovou trofej se bude v Praze v pátek a v neděli bojovat bez českých zástupců.

Nejlepším týmem ve čtvrtfinále byli Paris Panthers, jejichž tři jezdci nasbírali dohromady pouze čtyři trestné body.

Kellnerová s Opatrným by měli nastoupit i v sobotu

Naštěstí pro české diváky ale konec Prague Lions neznamená, že by fandové nemohli vidět domácí jezdce Annu Kellnerovou a Aleše Opatrného. Ti se sice už v týmové soutěži nepředstaví, nicméně oba dva by se měli ukázat v sobotních individuálních závodech.

„Určitě nás diváci uvidí v sobotní soutěži 150 s rozeskakováním, kde budeme oba dva startovat,“ řekl Opatrný v rozhovoru pro ČT.

Autoři: ,