Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Fotbalový Liberec opouští další opora

Sport

  16:48
LIBEREC - Bez tří velkých opor vstoupí do fotbalového jara obhájci titulu z Liberce. Po brankáři Čechovi a obránci Zápotočném odchází také útočník Zbyněk Pospěch, kterého zlákal norský Odd Grenland.

Zbyněk Pospěch (ve žlutém) v souboji s českým obráncem ve službách Spartaku Moskva Martinem Jiránkem. foto: Mikhail MetzelČTK

Odpoledne čtyřiadvacetiletý hráč podepsal v místě svého budoucího angažmá čtyřletý
kontrakt. Kluby se na přestupu domluvily již dříve.

O přestupu informoval hráčův agent Ondrej Chovanec, který fotbalistu doprovází. Pospěch v  přiznal, že když se poprvé dozvěděl o zájmu Norů, příliš tomu nevěnoval pozornost. "Bylo to během herního soustředění s Libercem na Kypru, kde jsem na to neměl moc myšlenek.
Postupem času jsem ale o tom začal přemýšlet a dnes přímo na místě poznal, že to byl vlastně dobrý nápad," řekl nadšený Pospěch po prvních chvílích v novém angažmá, o kterém původně vůbec neuvažoval.

Všechno se podle něj seběhlo rychle: koncem minulého týdne se vrátil z Kypru, ve středu vyrazil do Norska a dnes už byl nejdražší posilou v historii provinčního klubu, který si od českého fotbalisty slibuje zvýšení produktivity.

Ještě předtím ale strávil dvě hodiny na prohlídce u klubového lékaře. Pro Pospěcha bude zahraniční angažmá novou zkušeností. V Liberci sice získal loni mistrovský titul, jenže po příchodu Jana Nezmara by nejspíš nedostával na jaře v liberecké sestavě tolik prostoru. "Rád bych jednou skončil v některé anglické nebo skotské soutěži a Norsko by jako mezistupeň
mělo být ideální," uvedl čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Teď ho ale čekají hektické dny: v pátek se vrátí do vlasti, příští týden už podruhé v krátké době zamíří na Kypr, kde bude pobývat Grenland na soustředění. Na severu Evropy totiž startuje liga až koncem měsíce, ale to už by chtěl Pospěch být v Norsku i se svou přítelkyní.

Pospěch odehrál v české první lize 94 zápasů a vstřelil 17 branek. Jeho novým zaměstnavatelem je klub, který v posledním ročníku ligy, hrané od jara do podzimu, jen těsně unikl sestupu. Útočník se může těšit na nový dvanáctitisícový stadion, který je před dokončením.
Autoři: ,

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - OLOMOUC (A12493)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč