Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Hlaváčková se Strýcovou povolily soupeřkám jen tři hry. Nyní je čeká semifinále

Sport

  9:23aktualizováno  9:51
SINGAPUR/PRAHA - Andrea Sestini Hlaváčková s Barborou Strýcovou postoupily na Turnaji mistryň do semifinále čtyřhry a už je jisté, že český tenis bude mít v Singapuru zastoupení ve finále. Nad slovinsko-španělským párem Andreja Klepačová, María José Martínezová zvítězily plzeňské rodačky a nasazené trojky hladce 6:1, 6:2.

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová na turnaji v Pekingu foto: ČTK

Sestini Hlaváčková loni vyhrála na Masters čtyřhru s Maďarkou Tímeou Babosovou, ale poté se rozešly a od března tvoří pár se Strýcovou. V singapurském semifinále narazí buď na světové jedničky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovovou, nebo na česko-americkou dvojici Květa Peschkeová, Nicole Melicharová.

„S oběma páry už jsme hrály a víme, co kdo hraje. Každý je jiný,“ řekla Strýcová. Zatímco Peschkeovou s Američankou s českými kořeny Melicharovou porazily v Pekingu, s Krejčíkovou a Siniakovou prohrály v semifinále Roland Garros. „Proti nim to bude velká výzva. Jsou mladé a první na světě,“ řekla Hlaváčková.

Hlaváčková se Strýcovou hrály s Klepačovou a Martínezovou před třemi týdny na v Pekingu a tehdy jim na závěr daly „kanára“. Dnes v jízdě pokračovaly. Lépe podávaly i returnovaly, na síti byly jisté a od stavu 1:1 získaly sedm her v řadě.

Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová na turnaji v Pekingu
Andrea Sestini Hlaváčková a Barbora Strýcová na turnaji v Pekingu

„Jsem hrozně ráda, jak jsme hrály. Byla jsem den před zápasem hrozně nervózní a v tréninku mi to nešlo. Říkala jsem si: ‚Nebuď přemotivovaná, nebuď přemotivovaná‘. Proto mám radost,“ oddechla si Hlaváčková. „Obě jsme se skvěle hýbaly, byly aktivní zezadu i na síti. Byly jsme precizní, jak jsme chtěly,“ podotkla Strýcová.

Diváky nadchla přestřelka volejů ve druhém setu. Hlaváčková kvůli prasátku promáchla, přesto stihla napodruhé dostat míč přes síť. „To se mi nikdy v životě nestalo. Myslela jsem, že to bude mít Bára, ale když jsem viděla, že je na patách, bylo mi jasné, že to nikdy nemůže mít. Tak jsem se ještě ohnala. Docela štěstí, musím říct.“

Před sobotním semifinále budou mít podobně jako na grandslamu den volna. „To není špatné,“ culila se dvaatřicetiletá Hlaváčková a stejně stará Strýcová v dobré náladě dodala: „Je to fajn. Už máme věk, my už to potřebujeme.“

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...