Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hokej u soudu? Česko není NHL

Byl to okamžik hrůzy. Slávistický útočník Sobotka ležel po zákroku třineckého obránce Frola bez sebemenší známky života na ledě Sazka Areny. Měl zapadlý jazyk, tržnou ránu v obličeji a otřes mozku. Nad jeho bezvládným tělem se vzápětí strhla pořádná bitka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

KP

16. 3. 2006 6:41
no toto
1.   "Česko není NHL" - co to je to Vaše "Česko" ? Pokud se nepletu, extraliga ledního hokeje se hraje v České republice. Ty Vaše stupidní patvary si nechejte mezi sebe do hospody.
2. "Sparťana Straku zranil domácí zlínský Tesařík" - tak aby bylo jasno, Tesařík snad letos hraje v Třinci, tento popis se měl zřejmě týkat (momentálně)zlínského Trávníčka. Nojo, z Prahee je to do Třince a Zlína daleko, vééď.
3. Jak zákrok Frola na (slávistu) Sobotku, tak Trávníčka na (sparťana) Straku byl naprosto v mezích pravidel ledního hokeje a rozhodčí to dobře vědí. Jenže obava ze sankce za nepřipískávání pražským klubům je zcela reálná a proto jim jak oni, tak DK ČSLH vychází již léta vstříc. Ano, byly to tvrdé zákroky, ale hokejové, v obou případech šlo o "vinu" 50 na 50. V žádném případě ani náznakem nelze srovnávat s "případem Morava" nebo s faulem Rutuua na JJ v Torinu.
4. Zcela  nebo nepřiměřeně nízko nepotrestány zůstaly :
- brutální, úmyslný a likvidační faul (slávistického) Dudy na hráče Třince za brankou TRI ve druhém utkání, kdy mu šel v plném rozjezdu loktem úmyslně na krk a hlavu (nebyl ani vyloučen !). Lze kdykoliv zpětně vidět na záznamu TV.
- incident mimo ledovou plochu (!), kdy po cestě do kabin napadl (slávistický) Žižka zákeřně zezadu a mimo hru Frola. Jen díky duchapřítomnosti pořadatelů to neskončilo úrazem. Za tuto hnusotu obdržel zákaz hry v jednom (!) utkání.
 
Pan Žižka se odvolává na zsvé kušenosti z NHL ? Potom dobře ví, že by Dudu museli ukrýt do kabiny, aby za tu brutalitu loktem nezaplatil v následujícím střídání. A pan Žižka by za svoji sviňárnu od svého klubu (LA Kings) obdržel takovou pálku, až by se z toho osypal.
Nojo, ale v Prazáá se to smí, tady sem king, hale.
 
Tak toto má být onen "stejný metr na všechny".
0 0
možnosti

Olaf

16. 3. 2006 11:26
Re: no toto
Vynikajici prispevek! Svata pravda.
0 0
možnosti

Svejk

15. 3. 2006 18:52
co neni muze byt
... Cesko neni NHL ? Ale brzy bude!  Brutalita v hokeji je silny duvod proc lide chodi na hokej - v NHL se o tom vi a v Cesku se o tom zacina psat - coz dokazuje tento clanek.
0 0
možnosti

JJ

15. 3. 2006 14:31
"Zaběhnutější varianta říká, že sport stojí nad právem."
To je prirozene blbost. V obcansko pravnim sporu se muze clovek branit kdykoliv - a asi by to postizeny udelal, kdyby musel kvuli tomu zakonu koncit s hokejem.
 
V trestni rovine, pokud doslo ke trestnemu cinu, tak to ma povinnost policie a prokuratura stihat.
 
Pravidla sportu nemuzou rici, ze zranit ci zabit je vlastne v ramci pravidel.
0 0
možnosti

Jeseter

15. 3. 2006 13:31
Jednoduše
uplatnit gladiatorske rimske pravidlo :PALEC NAHORU NEBO DOLU Lid chce krev !
0 0
možnosti

pan klamperna

15. 3. 2006 12:28
hokejovo vyspela krajina?
Je neuveritelna kam az hokej v Cechach klesol. To si hovorite hokejovo vyspela krajina? Za ukazkovy ucebnicovy hit 5 zapasov? A este polemizujete o trestnopravnej zodpovednosti? V hokeji predsa platia ine pravidla ako v beznom zivote! To vie aj Sobotka od kedy zacal hrat hokej. Trestne oznamenie by mal podat Frolo na Zizku za napadnutie a podla mna by uspel. A to este disciplinarka ohodnoti smiesnym distancom na jeden zapas. Nechapem ako niekto moze Frolovy vycitat ze ten zakrok bol zbytocny, ved je to jeho praca. Ved keby Frolo vedel, ze to takto dopadne, urcite by do neho nesiel, ale to vediet NEMOHOL pretoze nesiel s UMYSLOM HO ZRANIT.
0 0
možnosti

Mejla

15. 3. 2006 12:01
Na stadiónech zákony neplatí ? To je mi opravdu novinka.
Jakékoliv ublížení na zdraví způsobené jinou osobou, zvláště úmyslné, by mělo být trestáno.
0 0
možnosti