Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

‚Jako v džungli.‘ O olympiádě sní mezi rybami a želvami. Indický plavec trénuje ve vodní nádrži

Sport

  13:21
Praha - Za doprovodu ryb a želv, uprostřed džungle. Koronavirus připravil indického plavce SP Lakitha o možnost trénovat v bazénu, tak využívá vodní nádrže. Nadějný sportovec, který sní o olympiádě, momentálně žije na farmě svého trenéra.

SP Lakith je nadějný indický plavec. foto: DH FILE PHOTO

Uzavřená sportoviště po celém světě hatí snahu jednotlivců o kvalitní trénink. Indický plavec Lakith však nehodlá bořit své plány. Protože sní o olympiádě, našel si netradiční tréninkové prostory.

Jelikož potřebuje splnit olympijský limit, musí Lakith vylepšit své osobní maximum z minulého roku o dvě vteřiny. K dosažení vysněného cíle by mu měla pomoct i příprava ve velmi nezvyklých podmínkách.

Everything you go through,grows you :)
@surfgod_wildchild growing his amazing skillz
#goproindia

23. ledna 2020 v 13:55, příspěvek archivován: 30. dubna 2020 v 11:52

Koncem února ho totiž trenér Partha Varanashi pozval na svou farmu, která se nachází uprostřed džungle. V tamních prostorách má plavec k dispozici vodní nádrž, která primárně slouží k zavlažování.

V ní se teď ve společnosti ryb a želv pohybuje i indický plavec a jeho dalších 14 kolegů, které kouč Varanashi trénuje. Jejich nová vodní aréna má trošku odlišné rozměry a opravdu zajímavé prostředí. „Oblast, ve které se nacházíme je obklopena hustými lesy, takže se dá říct, že jsem uvízl v džungli,“ sdělil Likith indickému Times.

„Jediný rozdíl oproti bazénu je, že voda není vůbec čistá. Plavou v ní ryby a želvy a nejsou tu dráhy,“ popsal Ind, jak trénuje v době pandemie koronaviru.

Mimo plavání se Likith rád prohání na skateboardu a věnuje se i chůzi po laně. Slibuji si, že si díky těmto aktivitám vylepší stabilitu a hbitost.

Grrrrrrrrr

23. listopadu 2019 v 16:22, příspěvek archivován: 30. dubna 2020 v 11:52

Kromě obav o svůj osobní progres začíná mít nadějný plavec i pochybnosti o pravidelný přísun stravy: „Zatím je to v pohodě, ale kdyby se věci zhoršily, trenér říkal, že bych musel také začít na farmě pracovat,“ uzavřel Likith.

„Je to zábava. Právě teď je naším hlavním cílem udržet naši imunitu na vysoké úrovni, takže plaveme jen pětkrát nebo šestkrát týdně. Mezi tím cvičím jógu a máme další aktivity,“ dodal jedenadvacetiletý plavec.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!