Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Jsem víc sexy než před pěti lety, smál se Fury v Praze. Pochutnal si na vepřovém kolenu

Sport

  6:00
PRAHA - Britský boxer Tyson Fury na den navštívil Prahu, kde ve čtvrtek večer v klubu SaSaZu vyprávěl svůj životní příběh.

Bývalý boxerský mistr světa v těžké váze Brit Tyson Fury vystoupil na tiskové konferenci. foto: ČTK

VIDEO: Famózní návrat Furyho. Neporaženého Schwarze sundal ve druhém kole a pak mu ještě zazpíval

Nejprve nakráčela do hotelového salonku jeho krásná manželka Paris, se kterou má celkem pět dětí.

Poté přišel v doprovodu promotérů Radima Tauchena a Petra Větrovského také 206 centimetrů vysoký ostrovní obr Tyson Fury.

Muž, který v listopadu roku 2015 ukončil desetiletou neporazitelnost legendárního Ukrajince Vladimira Klička. Situaci kolem své osoby ale neustál, na plánovanou odvetu nikdy nedošlo, Fury propadl drogám, alkoholu, přibral na 180 kilogramů.

„Vrátil jsem se z temných míst. Byla to pro mne nejtěžší zkouška v životě, protože jsem nebojoval se soupeřem v ringu, ale sám se sebou,“ vyznal se ve čtvrtek při jednodenní návštěvě Prahy.

Bývalý boxerský mistr světa v těžké váze Brit Tyson Fury s manželkou Paris...
Tyson Fury v utkání s Tomem Schwarzem.

Více prozradit nechtěl, aby předčasně neochudil ty, kdo si zaplatili vstupenky na večerní show v klubu SaSaZu. „Bude to velké,“ pomrkával na novináře.

Při každé volné chvilce, kdy nemusel odpovídat, pak sledoval svoji ženu a usmíval se na ni.

„Největší relax? Rodina, s Paris máme pět dětí (tři syny a dvě dcery). To je vlastně neustálý relax,“ rozesmál sebe i ostatní.

I když v dobrém rozpoložení byl vlastně celou dobu. Ostatně, brzo jednatřicetiletý rodák z Manchesteru nemá důvody, aby tomu bylo jinak.

O víkendu zdolal do té doby neporaženého Němce Toma Schwarze ve dvou kolech, za expresní práci vydělal 13,5 milionu dolarů a může se pomalu chystat na další výzvy.

Už 5. října by se měl v ringu představit znovu, opět na americké půdě. Nejvážnějším kandidátem je neporažený bijec z Brooklynu Jarrell Miller.

Tyson Fury s novináři žertoval.

A na jaře 2020 by mělo dojít na odvetu s Američanem Deontayem Wilderem. „Ano, smlouva je podepsaná. Má 500 stran, až na jednu všechny s jeho požadavky. Moje je jediná, ta vítězná s podpisem,“ pronesl sebevědomě.

Moc dobře si uvědomuje, že v prosincové remízové bitvě bude muset tentokrát jasně dominovat, aby vyhrál. „Na bodové rozhodčí spoléhat nechci. Vím, že pokud chci vyhrát, budu ho muset knockoutovat,“ přiznal.

Nad tímto duelem ale momentálně přemýšlet nemusí. Sám ostatně tvrdí, že nežije minulostí ani budoucností, ale přítomností.

„Praha se mi líbí, jsem tu pár hodin, ale už jsem viděl Pražský hrad, hezká místa, staré budovy, určitě se sem budu chtít ještě vrátit,“ usmíval se a pohladil se po břiše. V něm totiž skončilo i vepřové koleno a plzeňské pivo.

„Moc dobré, opravdu, bylo hodně velké,“ ukazoval, jak se do české klasiky zakusoval a pochutnával si na ní.

„Věřím, že v Praze pořádně přiberu, zatím jsem na to neměl moc času,“ přidal 120kilový pořez, který přiletěl do Česka z Las Vegas.

A ač mluvil o únavě, patrná na něm rozhodně nebyla. „Užívám si to. Boxování i život, dříve to bylo o penězích a pásech. Jsem teď i více sexy, než jsem byl před pěti lety,“ rozesmál sebe i všechny přítomné na závěr.

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...