Středa 22. května 2024, svátek má Emil
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kajakář Přindiš je podruhé mistrem Evropy ve vodním slalomu, na trůnu vystřídal Prskavce

ilustrační snímek

ilustrační snímek foto: ČTK

Ivrea (Itálie) - Kajakář Vít Přindiš je podruhé mistrem Evropy ve vodním slalomu. V italské Ivree čistou jízdou navázal na titul z roku 2019. Na evropském trůnu vystřídal krajana Jiřího Prskavce, který po velké chybě ve finále skončil sedmý. Vavřinec Hradilek byl čtvrtý s více než třísekundovou ztrátou na bronzového Slovince Petera Kauzera.
  15:23

Dvaatřicetiletý Přindiš měl v cíli ohromnou radost z času 81,90 sekundy. Rychlejší byl dnes do té doby jen Felix Oschmautz v semifinále. Nikdo ze šesti dalších soupeřů se před českého reprezentanta nedostal. Mladý rakouský vítěz semifinále finálovou jízdu pokazil a skončil šestý. Přindiš vyhrál o tři čtvrtě sekundy před domácím Giovannim de Gennarem.

V kategorii kajakářek vystřídala Kateřinu Minařík Kudějovou na evropském trůnu Rakušanka Corinna Kuhnleová. Mistryně světa z let 2010 a 2011 získala po čtyřech letech druhý evropský titul. Češky do finále nepostoupily.

Autor:

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...