Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Kdybychom prohráli, bylo by to kruté

Sport

  22:34
PRAHA - Necelá půlhodina strávená na hřišti v dnešním pražském derby stačila záložníkovi Slavie Petru Jandovi k tomu, aby se stal klíčovou postavou sešívaných. Ofenzivní záložník Slavie totiž osm minut před koncem utnul blížící se oslavy sparťanů, kteří měli blízko k ceněnému triumfu v Edenu.

Roman Hubník (vlevo) a Petr Janda ze Slavie (vpravo). foto: ČTK

Sparta přitom mohla být prvním týmem, který v české lize na novém slávistickém sídle od jeho loňského otevření zvítězí. Jandova trefa jí ale radost zhatila a Slavia v lize doma už 13 zápasů za sebou neprohrála. Janda vstřelil svůj pátý ligový gól v kariéře a zřejmě také nejcennější.

"Je důležité, že ta naše tvrz v naší lize pořád drží," pochvaloval si Janda po utkání. Jandova trefa může mít v závěru soutěže pro slávisty klíčový význam. Po dnešním nerozhodném výsledku dál drží jedenáctibodový odstup na Spartu, do konce soutěže navíc zbývá jen sedm zápasů.

"I když jsme nevyhráli, tak je i ten bod dobrým výsledkem. Protože kdyby Sparta získala tři body, tak ještě mohla nějakou šanci cítit. Tohle je důležitý krok na cestě k obhajobě. Když budeme takhle hrát dál, nemám o to strach," uvedl Janda.

Podle něj si dnes Sparta nezasloužila odvézt všechny body. "My byli lepší celý zápas a kdybychom dnes prohráli, bylo by to kruté," popisoval Janda, který z lavičky naskočil do hry až po hodině hry.

A osm minut před koncem splnil přání kouče Karla Jarolíma, který ofenzivně laděného Jandu poslal na hřiště s tím, ať zvýší údernost Slavie před brankou, která se jinak v derby střelecky trápila a málem potřetí za sebou vyšla v soutěžním utkání střelecky neprázdno.

"Na hřišti jsem se měl tlačit do koncovky s tím, že se to ještě pokusíme obrátit. Málem se to povedlo, ale ten můj gól přece jenom přišel dost pozdě. Ale do poslední chvíle jsem věřil, že to ještě dokážeme," řekl vicemistr světa do 20 let z předloňského roku.

Autor:

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - BRNO (A12460)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč