Pátek 24. května 2024, svátek má Jana
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Nišikori v Davis Cupu nenastoupí, šance Čechů výrazně vzrostly

Davis Cup

  11:12
TOKIO - Šance českých tenistů na postup do semifinále Davisova poháru výrazně vzrostla. Japonsku totiž bude ve čtvrtfinále, které začne v Tokiu v pátek, chybět kvůli zraněnému levému tříslu osmnáctý hráč světa Kei Nišikori. Tým kapitána Jaroslava Navrátila se sice musí obejít bez Tomáše Berdycha, ale trojice Lukáš Rosol, Radek Štěpánek a Jiří Veselý je nyní favoritem utkání.

Kei Nišikori. foto: Reuters

"Je to příjemná zpráva, protože je to oslabení japonského týmu a pro nás větší šance tady uspět. Na druhou stranu je to pro nás také zavazující, protože jsme se stali favority. Jeli jsme sem pro jedno, a to zvítězit, a chceme v neděli tři body. Doufám, že to tak dopadne," řekl Navrátil na facebooku českého daviscupového týmu.

Nišikori, vítěz turnaje v Memphisu, měl v posledních týdnech vynikající formu. Minulý týden porazil v Miami Španěla Davida Ferrera i Švýcara Rogera Federera, ale k semifinále proti Novaku Djokovičovi už kvůli bolavému tříslu nenastoupil.

"Jsem velice zklamaný. Moc jsem chtěl hrát, ale nejde to, protože to pořád bolí," řekl Nišikori, který byl v 1. kole DC strůjcem výhry nad Kanadou a premiérového postupu Japonska do čtvrtfinále. "O to víc mě mrzí, že nemůžu hrát," řekl.

Po odstoupení Nišikoriho je jedničkou Japonců Go Soeda, až 134. hráč žebříčku ATP. V týmu ho doplňují Tacuma Ito (149.), Jasutaka Učijama (277.) a narychlo byl poprvé do daviscupového výběru povolán Taro Daniel (190.).

"Možnosti, koho postavit, oni teď moc nemají. První den myslím postaví dvojici Soeda a Ito," řekl Navrátil. "Jsou to typičtí betonáři, mají výborné nohy, ale je to prakticky hra ze základní čáry, mají krátké nápřahy. Hrají vlastně jen na challengerech. V Davis Cupu se ale rozdíly srovnávají. Doufám, že to zvládneme," dodal.

Navrátil: Snad potvrdíme formu z tréninku

"Neúčast Keie pošramotila naše šance, ale chceme ukázat, že i další naši hráči mají šanci Davis Cup hrát," řekl japonský kapitán Minoru Ueda na webu soutěže.

Z tréninku českých hráčů měl Navrátil dobrý pocit. "Střední povrch a pomalejší míče nám sedí," řekl kapitán obhájců titulu. "Když kluci budou předvádět výkony z tréninku, tak to bude ku prospěchu a snad formu potvrdí v ostrých bojích," přál si Navrátil.

Ve čtvrtek bude na programu losování pořadí zápasů, na české straně kapitán nejspíš do dvouher nominuje Rosola (40.) a zkušeného Štěpánka (49.).

Autoři: ,

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...