Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Kellnerová českým parkuristům chyběla. Reprezentace nakonec na olympiádu nepojede

Sport

  19:37
Budapešť - Český parkurový tým dnes v Budapešti neúspěšně bojoval o postup na olympijské hry v Tokiu. Skončil na druhém místě za Ukrajinou, která si zajistila start na OH. Stejně skončilo kvalifikační klání i před čtyřmi lety ve slovenském Šamoríně, kde český tým v souboji o olympijskou účast rovněž předčili Ukrajinci.

Český parkurový jezdec Aleš Opatrný. foto:  Michal Šula, MAFRA

Kellnerové přilehla klisna za čtvrt miliardy korun nohu, jezdkyně se bude zotavovat několik měsíců

Českou republiku v dnešním dvoukolovém kvalifikačním závodu reprezentovali Aleš Opatrný s Forewerem, Ondřej Zvára s Cento Lanem, Zuzana Zelinková a Caleri II a Emma de Moussac s J.C.S. Chacco Diou. Obě kola absolvovali všichni jezdci, v každém kole se škrtal nejhorší výsledek.

Ukrajinský tým měl 41 trestných bodů, reprezentovali jej Ferenc Szentirmai, Ulrich Kirchhoff, René Tebbel a Andre Schröder. Szentirmai je původem Maďar, ostatní tři jezdci reprezentovali v minulosti Německo. Češi obdrželi o 17 trestných bodů více, třetí skončil domácí tým Maďarska.

Slavnostní zahájení, český tým Prague Lions. Zleva: Aleš Opatrný a Anna...
Český parkurový jezdec Aleš Opatrný na olomoucké Grand Prix.

Na kolbišti se dnes nedařilo Emmě de Moussac, po odmítnutí poslušnosti její klisny a pádu byla dvakrát vyloučena, její výsledek se tedy škrtal. Nejlépe z českých jezdců absolvovala obě kola Zelinková s celkem 14 trestnými body. Většina jezdců dnes také bojovala s časem, za překročení limitu sbírali trestné body nejen Češi.

O start na olympiádě usilovala i Anna Kellnerová, která ale kvůli zranění po květnovém pádu z klisny Catch Me If You Can nemůže jezdit. Na závodech by se znovu měla objevit v září.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...