Neděle 9. června 2024, svátek má Stanislava
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Konečný je připraven

Sport

  21:00
Drážďany - Nejlepší český profesionál současnosti stejně jako jeho soupeř v boji o titul mistra světa asociace WBO v lehké střední váze Sergej Dzinziruk z Ukrajiny prošel povinným vážením. Oba boxeři se bez problémů vešli do povinného limitu 69,85 kg.

V ringu to už asi bude bez úsměvů. foto: ČTK

"Cítím se dobře a věřím, že teď, když už můžu normálně jíst a pít, tak to bude stále lepší a lepší," řekl Konečný českým novinářům po vážení v Drážďanech. Českého boxera pouze trápí lehké problémy s lýtkem, které si způsobil při posledním tréninku, sám je však nepovažuje za vážné. Přestože je Dzinziruk o devět centimetrů vyšší, vážili oba shodně 69,4 kg. "To je ale fuk. V sobotu to stejně bude jinak. Na vážení je každý hodně blízko limitu," poukázal ústecký boxer na fakt, že oba soupeři se nyní
pořádně nají a jejich hmotnost se zvýší.

Konečný musel podle svých slov před duelem snižovat svou váhu o sedm kilo, Dzinziruk o čtyři. Souviselo to i s tím, že jejich souboj byl již dvakrát odložen kvůli zranění jednoho nebo druhého boxera. "Už dlouho ale najisto počítám s tím, že tentokráte se utkáme. Vždy se může něco stát, ale čím blíže jste, tím je ta pravděpodobnost nižší. Teď už je nulová," řekl Konečný.

Jeho ukrajinský soupeř se nebránil roli favorita a potvrdil, že připraven je dobře. "Lukáš je trochu slabší v technice, ale jinak se jedná o silného boxera. Bude to tvrdý boj a já jsem na něj připraven," řekl Dzinziruk, který má na svém kontě 34 výher v profesionálním ringu a ještě nikdy neprohrál. "To, že byl nás zápas dvakrát odložen, není ideální, ale teď jsem stoprocentně fit a v kondici," podotkl obhájce pásu pro šampiona WBO.

Konečný byl jej ale rád zaskočil aktivitou. "Myslím, že jsem ve špičkové formě. Od září jsem v přípravě. Tak dobře jsem na tom ještě nebyl," uvedl český boxer, jenž prohrál dva z 36 odboxovaných duelů. Dobře si ale uvědomuje, že šance, že prohraje, jsou vysoké. "Dzinzi je podle mého nejlepší boxer v naší kategorii. Pokud bych prohrál na body, mohl by to být pro mě i úspěch. Před limitem jsem ještě nikdy neprohrál, ani v amatérech a nepočítám, že by se to stalo teď.

Utkání o titul mistra světa WBO v lehké střední váze se uskuteční  v sobotu 26. 4. 2008 ve 20:45.

Autoři: ,
Témata: Ukrajina, Drážďany