Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kouč Američanek se poklonil soupeři: Porazili jsme nejlepší tým

Sport

  18:38
KARLOVY VARY - Velký dojem udělala na trenéra amerických basketbalistek, které v neděli zápasu s českým týmem získaly na mistrovství světa v Karlových Varech zlato, práce jeho českého protějšku Lubora Blažka.

Česko - USA (americký kouč Auriemma). foto: ČTK

Gena Auriemmu ohromil především styl hry českých basketbalistek, jež podle něj hrály se srdcem, vášní a velmi chytře. "Bez debat šlo o nejlepší tým, se kterým jsme během celého turnaje hráli. Máme štěstí, že jsme mistři světa," řekl americký trenér zámořským novinářům. Dodal, že české hráčky potrestaly každou chybu jeho týmu. Nakonec to ale nestačilo a Američanky vyhrály 89:69.

Auriemma si pochvaloval i atmosféru v Karlových Varech. "Během semifinále byli diváci neuvěřitelní a dnes večer to bylo podobné. Myslím, že naše vítězství je díky tomu, koho jsme museli porazit a kde jsme jej museli porazit, ještě více zasloužené," uvedl po nedělním zápase.

DÁLE ČTĚTE

Češky ve finále držely naději na možné senzační vítězství až do začátku třetí čtvrtiny, kdy ztrácely jen dva body, ale pak soupeř drtivě nastoupil a po vyhraném dvouminutovém úseku 15:2 vyrazil do klíčového trháku.

Američanky mají už osmý světový titul a po předloňském vítězství na olympiádě potvrdily svoji současnou nadvládu. Nedělním triumfem si zároveň zajistily účast na OH v Londýně v roce 2012.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...