Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krasojízda Ledecké pokračuje, v super-G v Ga-Pa dojela znovu šestá. Trenér Bank se obával diskvalifikace

Ester Ledecká v Ga-Pa foto: ČTK

Garmisch-Partenkirchen - Sjezdařka Ester Ledecká je stejně jako v sobotu šestá v superobřím slalomu Světového poháru v Garmisch-Partenkirchenu, ale podle kouče má problém s helmou. Tomáš Bank se v rozhovoru pro Českou televizi obával diskvalifikace, protože na helmě chyběla známka potvrzující schválení materiálu. V neoficiálních výsledcích ale česká lyžařka figuruje a ani nemá u svého jména poznámku, že by rozhodčí něco řešili.
  12:55aktualizováno  13:43

Jubilejní třicátou výhru v kariéře oslavila v posledním závodu před mistrovstvím světa Lara Gutová-Behramiová. Švýcarka vyhrála čtvrté super-G v řadě a útočila i na celkové vedení v seriálu SP. Petru Vlhovou ale z čela nesesadila, Slovenka totiž zajela životní superobří slalom a díky druhému místu poprvé v této disciplíně vystoupila na stupně vítězů v SP. Třetí skončila Rakušanka Tamara Tipplerová.

Ester Ledecká v Garmisch-Partenkirchen
Ester Ledecká

Závod byl na dnešek přeložen z neděle, kdy ho znemožnila mlha. Ledecká startovala s trojkou se zatejpovanou levou stranou obličeje, což je dozvuk pádu ze sjezdu v Crans Monatně. Před ní nenastoupila Rakušanka Christine Scheyerová a když se chtěla Ledecká vrhnout na trať, startér ji vrátil a musela chvilku čekat.

Na sjezdovce Kandahar I pak vyšla Ledecké první polovina a patřila k nejrychlejším. V zatočenější pasáži nazvané „Peklo“ stejně jako v sobotním super-G přišla o stupně vítězů, za třetím místem zaostala o necelé čtyři desetiny.

„Výsledek je zase docela dobrý, ale mysleli jsme výš,“ řekl trenér Bank pro ČT a k problému s helmou doplnil: „Nevíme, jestli náhodou nebude diskvalifikovaná. Asi při pádu v Crans Montaně se jí sloupla malá nálepka, která potvrzuje, že je helma certifikovaná. Nikdo si toho nevšiml a bez té se nesmí jezdit.“ S helmou bez nálepky už pravděpodobně Ledecká absolvovala i předešlá dvě super-G.

Při sjezdu v Crans Montaně najela Ledecká do ochranných sítí v sobotu 23. ledna a skončila v kotrmelcích. Hned druhý den skončila v super-G patnáctá.

Z posledních pěti superobřích slalomů skončila Ledecká šestá už potřetí. Lépe v této disciplíně v SP zajela jen loni v prosinci, kdy vyhrála ve Val d’Isere. Šampionát v Cortině d’Ampezzo začne 8. února superkombinací žen a hned o den později je na pořadu právě super-G. 

Autor:

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...