Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kvitová se blíží postu světové jedničky. Cestou do osmifinále zdolala Vekičovou

Sport

  20:21
MIAMI - Světová dvojka Petra Kvitová postoupila do osmifinále tenisového turnaje v Miami. Třetí nasazená hráčka porazila v třetím kole Chorvatku Donnu Vekičovou 6:4, 3:6, 6:4. Další soupeřkou české tenistky bude Francouzka Caroline Garciaová.

Petra Kvitová v zápase s Donou Vekičovou na Miami Open foto: ČTK/AP

Postupem do osmifinále Kvitová zopakovala loňský výsledek v Miami. Dál se na svém nepříliš oblíbeném turnaji, kde jí nedělá dobře dusno a vlhko, dostala jen v roce 2014, kdy hrála čtvrtfinále.

Vekičové oplatila dvojnásobná wimbledonská vítězka únorovou porážku ze čtvrtfinále turnaje v Petrohradu, kterou ji Chorvatka připravila o šanci obhájit titul.

Petra Kvitová v zápase s Donou Vekičovou na Miami Open
Petra Kvitová ve finále Dubai Open proti Belindě Benčičové

Proti pětadvacáté hráčce světového žebříčku dnes bojovala přes dvě a půl hodiny. Zatímco v prvním a druhém setu měly hráčky potíže udržet si podání, třetí sadu rozhodl jediný brejk. Kvitová sebrala soupeřce servis hned v úvodním gamu a výhodu už nepustila.

Česká jednička uspěla navzdory osmi dvojchybám, stejný počet jich předvedla i Vekičová. Kvitová získala ve vzájemné bilanci navrch v poměru 2:1. Vyrovnanou bilanci má i se svou příští soupeřkou Garciaovou (3:3).

Kvitová má šanci probojovat se v Miami do čela světového žebříčku před Japonku Naomi Ósakaovou, k tomu potřebuje postoupit do finále.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...