Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kvitová si vyrovnala životní maximum, Vondroušová je poprvé mezi elitní čtyřicítkou

Sport

  11:58
LONDÝN - Petra Kvitová je po triumfu na antukovém turnaji ve Stuttgartu opět světovou dvojkou a v žebříčku WTA si vyrovnala životní maximum. Markéta Vondroušová, která v Istanbulu finále prohrála, se poprvé dostala mezi 40 nejlepších tenistek. V pondělním novém pořadí si polepšila o šest míst a čtyřicítku uzavírá.

Nadšená Petra Kvitová. foto: Reuters

Kvitová to dokázala. Díky triumfu ve Stuttgartu vyrovnala 27. titulem Mandlíkovou

Devětadvacetiletá Kvitová v neděli ve Stuttgartu letos jako první tenistka vybojovala druhý titul a celkově již 27. v kariéře, čímž se vyrovnala Haně Mandlíkové.

Na světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska ztrácí Kvitová jen 136 bodů, ale v tomto týdnu přijde o body za loňské vítězství v Praze, a pak hned bude obhajovat trofej na velkém turnaji v Madridu.

V roli světové pětky se představí ve Stromovce Karolína Plíšková. Poté, co jí nevyšla obhajoba titulu na stuttgartské antuce, klesla v žebříčku o jedno místo. Na J&T Banka Prague Open je Plíšková nejvýše nasazenou hráčkou.

Petra Kvitová se raduje z triumfu na turnaji ve Stuttgartu.
Petra Kvitová na turnaji ve Stuttgartu.

Vondroušová si po finálové účasti v Istanbulu vylepšila žebříčkové maximum a je čtyřicátá. 

Její chorvatská přemožitelka Petra Martičová figuruje na 36. místě. V první padesátce jsou z Češek ještě Barbora Strýcová (39.) a Kateřina Siniaková (44.).

Mužský tenisový trůn drží stále Srb Novak Djokovič. Jiří Veselý před dvěma týdny po devíti letech sesadil Tomáše Berdycha z pozice české jedničky a v novém pořadí ATP je 91. hráčem světa. 

Bývalý stálý člen elitní desítky Berdych po vleklých problémech se zády zaznamenal další pokles na 104. pozici.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!